Cei doi militari morți în Afganistan, propuși pentru decorare cu "Steaua României" în grad de Cavaler

Cei doi militari morți în Afganistan, propuși pentru decorare cu "Steaua României" în grad de Cavaler

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a înaintat președintelui Klaus Iohannis propunerea de decorare post-mortem, cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, a celor doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis luni AGERPRES, ministrul Apărării Naționale a semnat avansarea în gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Iulian Dumitrescu și a sergentului Adrian Vizireanu, care au căzut la datorie în timpul executării unei misiuni în teatrul de operații din Afganistan.

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale