Cei doi polițiști care l-au ucis pe tunisianul Anis Amri au devenit eroi în Italia

Cei doi polițiști care l-au ucis pe tunisianul Anis Amri au devenit eroi în Italia

Italia își omagiază noii eroi, pe cei doi polițiști care l-au ucis pe tunisianul Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin, transmite AFP. Bărbatul a fost împușcat mortal la Milano, după ce a atacat forțele de ordine în timpul unui control de securitate.

Laudele se țin lanț pentru polițiștii Luca Scata, de 29 de ani, și Christian Movio, de 36 de ani. "Acești doi băieți sunt persoane extraordinare, foarte tinere, care făcându-și, pur și simplu, datoria, i-au făcut comunității un serviciu deosebit", a spus ministrul italian de Interne, Marco Minniti. Șeful Guvernului, Paolo Gentiloni, a făcut referire la numărul mare de mesaje primite de Luca Scata pe pagina de Facebook, dintre care unele cer ca tânărul să fie decorat.

Vineri, în jurul orei locale 03:00 (04:00 ora României), în cursul unui banal filtru de control al Poliției, Scata a tras de două ori asupra suspectului Anis Amri, împușcându-l mortal , după ce tunisianul a deschis focul asupra forțelor de ordine. Christian Movio, împușcat în umăr, este internat într-un spital din Milano, dar viața sa nu e în pericol. Movio a și transmis online un mesaj în care își laudă mai tânărul coleg.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale