Cei mai mulți șoferi din Marea Britanie consideră că bicicliștii agresivi reprezintă o amenințare pentru siguranța lor

Cei mai mulți șoferi din Marea Britanie consideră că bicicliștii agresivi reprezintă o amenințare pentru siguranța lor

Potrivit unui studiu, 65% dintre șoferii din Mare Britanie sunt de părere că bicicliștii agresivi sunt o amenințare pentru siguranța lor.

FOTO EPA EFE

Rezultatul a avut loc în urma unui sondaj, realizat cu 2.010 de șoferi britanici. Acesta a fost cerut de organizația pentru siguranța rutieră IAM RoadSmart. Potrivit sondajului a reieșit și că 60% dintre șoferi consideră că bicicliștii agresivi sunt în prezent o problemă mai mare decât în urmă cu trei ani, relatează Agerpres.

Dintre cei 2.010 respondenți, 61% au afirmat că nu ar sprijini o lege care provede că șoferii sunt mereu responsabili pentru coliziunile cu bicicliștii sau pietenii în zonele urbane.

Potrivit statisticilor, doar patru pasageri și-au pierdut viața în perioada 2012-2021 pe drumurile din Marea Britanie în accidente în care au fost implicate și biciclete, în timp ce 494 de decese în rândul bicicliștilor au avut loc în aceeași perioadă, în accidente în care au fost implicate autovehicule.

„Guvernul a introdus o serie de legi în ultimii ani în cadrul unui efort de a rezolva conflictele zilnice pe care le vedem între automobilişti şi biciclişti. Cu toate acestea, potrivit cercetării noastre, aceste dispoziţii au fost în mare măsură fără niciun rezultat, majoritatea respondenţilor raportând încă agresiuni şi conflict între şoferi şi biciclişti”, a declarat Neil Greig, director de cercetare al IAM RoadSmart.

Din iunie 2022, judecătorii din Marea Britanie pot da sentințe pe viață pentru conducătorii periculoși, dar și pentru cei care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor și care provoacă accidente mortale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene