Cel mai bun portar de hochei rus din toate timpurile, pus pe lista sancțiunilor de Canada

Cel mai bun portar de hochei rus din toate timpurile, pus pe lista sancțiunilor de Canada

Ambasadorul rus la Ottawa califică includerea lui Tretiak pe lista de sancțiuni drept "rusofobie oarbă" a Canadei.

Vladislav Tretiak, fost mare jucător de hochei FOTO: Captură video

Includerea pe lista de sancțiuni de către Ottawa a jucătorului sovietic de hochei Vladislav Tretiak și a primelor două femei cosmonaut, Valentina Tereshkova și Svetlana Savitskaya, este descrisă de ambasadorul Rusiei în Canada o demonstrație a rusofobiei oarbe a autorităților canadiene.

Oleg Stepanov a declarat corespondentului TASS că "acest lucru arată falsitatea agendei feministe a guvernului Trudeau", a spus el, iar includerea lui Tretiak, „o legendă mondială care este amintită și respectată în Canada și al cărei nume se află în muzeele locale ale gloriei hocheiului, este o demonstrație de rusofobie oarbă și lipsă de respect pentru canadienii obișnuiți care sunt mândri de istoria acestui sport".

Tretiak este considerat unul din cei mai buni portari din istoria hocheiului pe gheață. El a cucerit trei titluri olimpice (1972, 1976, 1984), 10 campionate mondiale (1970, 1971, 1973-1975, 1978-1983) și 14 Cupe ale Campionilor Europeni.

S-a retras în 1984 și a activat ca antrenor de portari chiar în SUA.. Tretiak a fost ales în Duma de Stat ca membru al partidului Rusia Unită în decembrie 2003. El este președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Cultură Fizică, Sport și Tineret. În 2006, a fost ales șef al Federației Ruse de Hochei pe Gheață.

Vineri, Guvernul Trudeau a declarat că țara sa a impus sancțiuni împotriva a 129 de ruși, inclusiv membri ai guvernului, militari, complexul militar-industrial, precum și 63 de entități juridice. Ottawa a impus, de asemenea, o interdicție asupra exporturilor către Rusia a anumitor substanțe chimice utilizate în fabricarea de produse electronice.

Tot vineri, Departamentul american al Comerțului a impus restricții la export pentru 76 de întreprinderi din Rusia. Lista include companii din industria de apărare, companii de înaltă tehnologie, companii și instituții care lucrează în sectorul de înaltă tehnologie. De asemenea, agenția a pus pe lista neagră 10 organizații cu sediul în Rusia, Canada, China, Franța, Luxemburg și Olanda

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”