Cel mai mare spital din Brașov nu are medicamente pentru anestezii

Cel mai mare spital din Brașov nu are medicamente pentru anestezii

Spitalul Clinic Județean de Urgență, cea mai mare unitate spitalicească din județul Brașov așteaptă să primească medicamentele necesare pentru anestezii, managerul spitalului, dr. Daniela Neculoiu, precizând pentru AGERPRES că, de vineri, nu se mai fac operații.

"Deocamdată nu vă pot spune despre câte operații este vorba. Gândiți-vă că avem trei secții de chirurgie în spital fiecare cu alte câteva compartimente. Am făcut comenzi pentru aceste medicamente din lunile aprilie, respectiv iunie, dar deocamdată așteptăm. Sperăm să primim în următoarele zile pentru a putea opera pacienții. Zilnic vorbesc cu furnizorii, dar deja unii nu îmi mai răspund la telefon", a afirmat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Întrebat despre această situație, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Gabor, a precizat pentru AGERPRES că până joi vor veni medicamentele și vor putea fi efectuate operații.

"Vor veni cantități la jumătate din necesar, dar în următoarele 10 zile, situația se va normaliza. De joi se va putea opera", a spus sursa citată.

AGERPRES/(A-autor: Jana Pintili, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...