Cel mai simpatic octogenar a făcut senzație la „Românii au talent“. A ridicat sala în picioare VIDEO FOTO

Cel mai simpatic octogenar a făcut senzație la „Românii au talent“. A ridicat sala în picioare VIDEO FOTO

Un rapsod popular cu un talent nativ deosebit și un simț al umorului la fel de mare a înveselit și fermecat audiența, la Pro TV.

Matei Jane are 85 de ani și este din comuna Stoicănești, județul Olt. Cântă la diverse instrumente de suflat și a urcat de multe ori pe scenă. „Cânt de mic și nu mă las cât oi putea să suflu“, a spus bătrânelul.

Matei Jane, pe scena Românii au talent FOTO Pro TV

A dus o viață cumpătată, nu a băut și n-a fumat, dar a spus cu umor că „a uitat cum a stat cu mândrele în tinerețe“. „Iar la bătrânețe să nu mă-ntrebați“, a mai spus octogenarul.

Matei Jane a învățat să cânte la aceste instrumente de mic copil, de la tatăl său și de la unchii din partea mamei lui. A cântat pe scenă, în fața unui public numeros, dar este fericit să cânte oriunde lumea dorește să-l asculte. „Înainte, cei care aveau vite, aici, în comună, mergeau cu animalele la câmp și învățau să cânte. Acum nu mai este obiceiul ăsta, acum mai sunt eu...“, a mai spus el.

Concurentul și-a demonstrat măiestria cântând la nu mai puțin de patru instrumente de suflat pe scena de la „Românii au talent“: caval, fluier, ocarină și cimpoi. Momentul artistic alert și plin de pasiune a ridicat juriul și publicul în picioare, iar concurentul a fost aplaudat minute în șir. Mai mult, juriul i-a scandat numele și i-a oferit fără nicio ezitare patru de „Da“, asigurându-i calificarea în etapa următoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...