Cel puțin 39 de persoane au murit în urma epidemiei de holeră care afectează Siria

Cel puțin 39 de persoane au murit în urma epidemiei de holeră care afectează Siria

Guvernul sirian a anunțat că cel puțin 39 de persoane au murit din luna septembrie în urma epidemiei de holeră care afectează Siria. În plus, conform raportului guvernului sirian aproape 600 infectări au fost raportate, relatează AFP, conform Agerpres .

În Siria au fost raportate 39 de decese în urma epidemiei de holeră. FOTO EPA-EFE

Anunțul vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la agravarea „alarmantă” a situației din Siria, pe fondul penuriei de apă potabilă și a pagubelor provocate de conflictul izbucnit în anul 2011 la infrastructurile de tratare a apei.

Ministerul sirian al Sănătăţii a anunțat, marți seara, că 39 de decese au fost înregistrate, dintre care 34 în Alep, și 594 de infecții confirmate în 11 din cele 14 provincii ale ţării, cel mai mare număr de cazuri fiind raportate în Alep.

Majoritatea deceselor s-au produs din cauza îngrijirilor medicale acordate prea târziu sau la persoane care sufereau de boli cronice", a precizat ministerul.

Nu este cunoscut dacă aceste statistici cuprind zone aflate în afara controlului guvernului din nordul țării.

O epidemie de holeră a lovit la începutul lunii septembrie Siria, pentru prima dată din anul 2009, unde aproximativ două treimi din staţiile de tratare a apei, jumătate din staţiile sale de pompare şi o treime din turnurile sale de apă au fost deteriorate în peste un deceniu de război civil.

Conform UNICEF, circa jumătate din populație se bazează pe surse de apă alternative și frecvent nesigure, în vreme ce cel puțin 70% din apele uzate nu sunt tratate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...