Cel puţin opt rechini, descoperiţi spintecaţi, cu ficatul mâncat şi inimile smulse, pe plajele Africii de Sud, în ultimii ani

Cel puţin opt rechini, descoperiţi spintecaţi, cu ficatul mâncat şi inimile smulse, pe plajele Africii de Sud, în ultimii ani

Rechini albi morţi au apărut din anul 2017. Cercetătorii au găsit pe plajele din vecinătate rechinii cu ficatul smuls şi cu inimile lipsă. De vină ar fi o pereche de orci, numite Port şi Tribord.

Faţă de peştii osoşi, rechinii au un ficat gras, care ar putea oferi multă energie şi nutriţie atacatorilor, notează The Washington Post .

Potrivit studiului, orcile ar putea fi atrase în zonă fiindcă pe teritoriul lor s-ar fi înregistrat o scădere a prăzii. Cercetătorii examinează dacă schimbarea condiţiilor climatice determină orcile să plece din locurile lor normale de vânătoare, conform biologului Alison Towner.

Oamenii de ştiinţă au observat că numărul rechinilor albi în zonă a scăzut de când cele două cetacee şi-au făcut apariţia acum cinci ani. După cercetările efectuate, oamenii de ştiinţă au stabilit că zeci de rechini au început să evite coasta Gansbaai atunci când orcile sunt în apropiere.

În şase luni de la găsirea primului rechin mort, numărul celor observaţi zilnic în zonă a înregistrat o scădere considerabilă, de la şapte la unul. În regiune nu au mai rămas nici rechinii care aveau emiţătoare electronice, ei fiind localizaţi la sute de mile distanţă de Gansbaai la câteva zile de la atacul unei balene ucigaşe.

Orcile au fost uşor de recunoscut după cicatricile căpătate în luptă, având înotătoarele dorsale îndoite.

„Cu cât orcile frecventează mai mult aceste locuri, cu atât marii rechini albi stau departe”, a declarat biologul Alison Towner, conform Live Science .

De asemenea, Towner a afirmat că studiul reprezintă un semnal de alarmă pentru mai multe daune ecologice care vor urma.

„Dovezile sunt acolo, trebuie luate în considerare pentru a evita escaladarea completă a situaţiei dincolo de ajutor”, a mai adăugat Towner, conform The Washignton Post.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

4 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!