Cele mai frumoase goluri marca Hagi. Lucruri inedite despre „Rege”: ce a pățit în timpul unui zbor cu avionul VIDEO

Cele mai frumoase goluri marca Hagi. Lucruri inedite despre „Rege”: ce a pățit în timpul unui zbor cu avionul VIDEO

Gheorghe Hagi, care împlineşte astăzi 58 de ani, este cel mai bun marcator din istoria naţionalei României, cu 35 goluri, la egalitate cu Adrian Mutu. Clubul său, Farul Constanţa, a prezentat 29 dintre golurile marcate de fostul căpitan al României.

Gheorghe Hagi a îmbrăcat de 125 de ori tricoul Naționalei FOTO Profimedia

Hagi a jucat de 125 de ori pentru România.

Cariera sportivă a marelui fotbalist este cunoscută de toată lumea, însă puțini știu că el obișnuia să își taie jambierele și juca în picioarele goale în ghete. Spunea că așa simte mai bine minge, relatează gsp.ro .

Brânza cu roșii, mâncarea preferată

De asemenea, printre lucrurile interesante despre cel mai mare fotbalist din toate timpurile se află și faptul că Elvis, Beatles şi Bob Marley sunt artiştii preferaţi. La capitolul mâncăruri, fostul fotbalist nu este deloc pretențios. Ar mânca tot timpul brânză cu roșii. În 1993, sportivul a trecut printr-o mare cumpănă. La 6 kilometri de Constanța s-a răsturnat cu mașina pe un câmp, însă a reușit să scape, ca prin minune, teafăr.

Despre primul cadou din viața sa, Hagi a povestit că a fost o minge de fotbal pe care a primit-o de la părinți la aniversarea a trei ani. După retragerea din activitate a avut parte de o experiență plăcută și emoționantă, în același timp, atunci când se afla într-un avion în zbor spre Australia. Pilotul a anunțat că la bord se află fostul mare fotbalist Gică Hagi, iar toți pasagerii au aplaudat.

Neymar și Ronaldo născuți tot pe 5 februarie

Pe 5 februarie e ziua lui Gheorghe Hagi, născut în aceeaşi zi cu Neymar şi Cristiano Ronaldo. De fapt, respectând cronologia, CR 7 şi brazilianul s-au născut de ziua lui Hagi. Gică împlineşte azi 58 de ani de ani. Lui Gheorghe (Gică) Hagi nu i se spune „Maiestate“, n-are sceptru şi nici coroană, deşi e recunoscut drept „regele“. E monarhul din familia regală a fotbalului românesc. Şi nu doar pentru că a lăsat în şah mat cei mai buni portari lume, dar a fost unul dintre cei mai devotaţi strategi ai jocului cu 11 „piese“ de pe gazon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...