Cele mai înspăimântătoare metode de execuţie din istorie

Cele mai înspăimântătoare metode de execuţie din istorie

Inventatorii şi-au folosit, de-a lungul istoriei, abilităţile şi intelectul şi într-un mod înfricoşător, creând metode care au cauzat suferinţe inimaginabile. Aceste invenţii atroce scot în evidenţă ustensilele folosite în tortură, război şi medicină.

Cele mai înspăimântătoare metode de execuţie din istorie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Metodele de execuţie au fost adesea dezvoltate pentru a fi cât mai crude posibil, iar evenimentele înspăimântătoare erau de obicei efectuate în public, pentru a descuraja alte persoane să calce pe urmele celui acuzat, scrie Descoperă.

Chiar dacă oamenii nu erau condamnaţi la moarte, existau numeroase unelte înspăimântătoare, care puteau fi folosite pentru tortură. De obicei, acestea erau folosite pentru a obţine o mărturie sau informaţii despre complici. Torturile au fost populare în epoca medievală, iar ţipetele victimelor au devenit ecouri în temniţele castelelor din Europa.

METODE DE EXECUŢIE:

Taurul de bronz

Una dintre cele mai brutale metode de execuţie create vreodată a luat forma unei statui de taur tubulare. Inventat în Grecia antică de Perillus, un lucrător de bronz de la Atena, a fost făcut cadou tiranului Phalaris Agrigentum.

Pe lângă faptul că ustensila fierbea criminalii la propriu, dispozitivul era dublat de un instrument muzical, care transforma strigătele disperate ale victimei în ceea ce Perillus va descrie ca "gingăşie, cel mai jalnic şi cel mai melodios urlet".

Pentru a verifica calităţile melodice ale instrumentului, Phalaris i-a ordonat lui Perillus să urce în interiorul lui şi să demonstreze capacităţile muzicale ale boului. De îndată ce a fost în interiorul lui, Phalaris a închis uşa şi a aprins un foc dedesubt, făcându-l astfel pe Perillus să urle. Phalaris nu l-a lăsat pe meşter să moară în propria creaţie, ci l-a aruncat de pe o stâncă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?