Cele mai periculoase țări de vizitat în 2024 din punct de vedere medical, climatic și al securității

Cele mai periculoase țări de vizitat în 2024 din punct de vedere medical, climatic și al securității

Un nou studiu arată cele mai periculoase țări de vizitat în 2024, conform unei hărți de risc întocmite de consultanța medicală și de securitate International SOS.

Majoritatea celor mai periculoase țări fac parte din toate cele trei categorii de risc FOTO EPA EFE

Potrivit acestuia națiunile care prezintă cel mai mare risc sunt Sudanul de Sud, Afganistan, Siria, Libia și Somalia.

Harta anuală, citată de Independent , evaluează diverși factori pentru a informa călătorii și oamenii de afaceri cu privire la amenințările potențiale din țările din întreaga lume.

Aceasta integrează evaluări ale riscurilor medicale și de securitate, reflectând impactul evenimentelor precum conflictele în desfășurare din Ucraina și Israel.

În acest an, harta include pentru prima dată evaluări bazate pe pericolele schimbărilor climatice, în urma trendului în creștere al numărului de avertismente legate de climă emise către clienți, pe măsură ce temperaturile globale în creștere au crescut riscurile pentru sănătate în întreaga lume.

Datele, compilate de Inform (o colaborare între Centrul Euro-Mediteranean privind Schimbările Climatice și Joint Research Centre al Comisiei Europene), estimează riscul viitoarelor crize umanitare și dezastre cauzate de schimbările climatice .

"Un singur exemplu, evenimentele de căldură extremă de anul acesta, cu prima undă de căldură denumită Cerberus care a lovit Europa, ar putea deveni obișnuite", a declarat dr. Irene Lai, director medical global la International SOS.

"Pe lângă impactul fizic al căldurii extreme, pot exista efecte semnificative negative asupra sănătății mintale. Este esențial ca oamenii să planifice acest lucru, să își adapteze modul de viață și de lucru pentru a proteja sănătatea și să ia măsuri pentru a încetini și, în cele din urmă, inversa tendința de creștere a temperaturilor", a mai spus aceasta.

Țările au fost evaluate pentru fiecare categorie de risc - medical, securitate și schimbări climatice - pe o scară de cinci nivele, variind de la "scăzut" la "foarte ridicat" pentru riscurile medicale și climatice și de la "insignifiant" la "extrem" pentru securitate.

Ucraina și Teritoriile Palestiniene, risc extrem de securitate

În categoria "securitate", Ucraina, Siria, Irak, Afganistan, Libia, Yemen, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană și Somalia au primit toate nivelul maxim de avertizare "extremă". Anumite părți din Liban, Teritoriile Palestiniene, Rusia și regiunile Sahel au înregistrat creșteri ale riscului de securitate , alături de Ecuador și anumite zone din Columbia, în urma unei creșteri a criminalității și a tulburărilor.

Cu toate acestea, ratingurile de risc au scăzut pentru El Salvador și anumite părți din Nepal, ca rezultat al tendințelor descendente susținute în mai mulți factori de risc.

Țările considerate cele mai sigure se află în Europa: Islanda, Luxemburg, Norvegia, Elveția și Danemarca.

La categoria "asistență medicală", țările cu risc "foarte ridicat" sunt Siria, Irak, Afganistan, Yemen, Coreea de Nord, Teritoriile Palestiniene, Haiti, Libia, Niger, Burkina Faso, Guineea, Guineea-Bissau, Sierra Leone, Liberia, Sudan, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Eritreea, Burundi și Somalia.

Țările cu risc "foarte ridicat" în ceea ce privește schimbările climatice sunt: Siria, Irak, Afganistan, Yemen, Ciad, Niger, Mali, Nigeria, Republica Centrafricană, Sudanul de Sud, Etiopia, Somalia, Republica Democrată Congo și Mozambic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB