Centura Capitalei: Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni şi când ar putea fi deschis traficului

Centura Capitalei: Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni şi când ar putea fi deschis traficului

„Pasajul Berceni – antreprenorul mi-a reconfirmat că este în graficul pe care şi l-a asumat astfel încât pasajul să fie dat în trafic la finalul acestui an. Au fost finalizate sudurile la tablierul metalic al inelului central şi al rampelor, care permit realizarea suprastructurii peste acesta. ”, a transmis Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a fost coborât întregul tablier metalic pe aparatele de reazem, ceea ce permite realizarea conexiunilor între inelul central şi rampele de acces.

Potrivit sursei citate, această procedură se va finaliza într-o săptămână, moment în care va începe montarea predalelor peste tablierul metalic.

„S-a finalizat bazinul de retenţie a apei pluviale în zona DJ401, inclusiv staţia de pompare, care este dotată cu 3 pompe de mare capacitate, capabile să evacueze apa în canalul ANIF din proximitate.

Se lucrează la excavaţia pentru realizarea rampei de acces dinspre Bucureşti.Se lucrează la armarea plăcii de suprabetonare aferentă rampei de urcare/coborâre spre şi dinspre Bucureşti. ”, a mai precizat oficialul din transporturi.

Conform acestuia, s-a finalizat şi relocarea tuturor utilităţilor din zona şantierului şi continuă realizarea canalizării pluviale, necesară preluării apei din zona pasajului.

Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului prevedea şase luni de proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuţie.

Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic după cel de la Domneşti.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”