Ceremonie de repatriere a militarilor români morți în Afganistan

Ceremonie de repatriere a militarilor români morți în Afganistan

Cei doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan sunt aduși luni în țară.

Sursa foto: MApN — Iulian Cadulencu/ facebook.com/mapn.ro

"Cinste și onoarea memoriei lor! În această dimineață, în Afganistan a avut loc ceremonia de repatriere a celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în teatrul de operații Afganistan. Dumnezeu să îi odihnească în pace!", scrie, luni dimineața, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Duminică, în Baza Aeriană Kandahar, militarii Batalionului Infanterie Protecția Forței ''Călugăreni'' au coborât drapelul tricolor în bernă și au ținut un moment de reculegere.

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar , pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, informează MApN.

Potrivit MApN, în urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Iulian Dumitrescu Iulian și sergentul Adrian Vizireanu nu au supraviețuit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...