Cererile DNA în cazul Rizea intră miercuri la vot în plenul Camerei Deputaților

Cererile DNA în cazul Rizea intră miercuri la vot în plenul Camerei Deputaților

Votul în plenul Camerei Deputaților pe cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului social-democrat Cristian Rizea va fi dat miercuri, a anunțat secretarul forului legislativ, Niculae Mircovici.

"Miercuri, de la 10,00 la 12,00, are loc plenul Camerei Deputaților cu dezbateri pe problemele înscrise pe ordinea de zi, de la ora 12,00 la 12,45 se va analiza cererea ministrului Justiției și cele două rapoarte ale Comisiei juridice vizavi de reținerea și arestarea domnului Rizea, iar după aceea va fi votul final pe inițiativele legislative și două voturi cu bile pe cele două rapoarte ale Comisiei juridice", a spus Mircovici, luni, după ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea .

Pentru reținere au fost 13 voturi pentru, trei împotrivă și trei abțineri, iar pentru arestarea preventivă — 11 voturi pentru, trei împotrivă și cinci abțineri.

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

Plenul Camerei Deputaților este cel care va decide în final, prin vot, dacă cererea DNA este aprobată sau nu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...