CExN al PSD se reunește pe 15 și 16 septembrie; se va discuta situația lui Victor Ponta

CExN al PSD se reunește pe 15 și 16 septembrie; se va discuta situația lui Victor Ponta

Situația fostului premier Victor Ponta referitoare la o viitoare candidatură la parlamentare va fi discutată în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, care se va desfășura pe 15 și 16 septembrie, a anunțat miercuri președintele social-democraților, Liviu Dragnea.

În opinia sa, "Victor Ponta este un caz special", pentru că a fost premier și pentru că a făcut ca țara să se dezvolte mai mult decât în alte perioade post-decembriste.

"Azi am hotărât convocarea Comitetului Executiv Național în 15 — 16 septembrie, urmează să transmitem în zilele următoare și locația. (...) Va fi unul dintre subiectele de la Comitetul Executiv (n.r. — Victor Ponta). Este de nivelul CExN-ului. Dincolo de invitația publică pe care i-o fac va primi și o convocare personală, așa cum e firesc", a declarat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Național al PSD.

El a reiterat că poziția sa "de susținere fermă" față de Victor Ponta nu s-a schimbat.

"În 15 — 16 septembrie vom discuta acest aspect (n.r. — aplicarea Codului de conduită al PSD pentru Ponta), pentru că totuși Victor Ponta este un caz special din punctul meu de vedere și Comitetul Executiv va trebui să ia o decizie. Punctul meu de vedere este că Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament. Asta va decide Comitetul Executiv, eu nu sunt un dictator", a adăugat liderul PSD.

Dragnea a venit în sprijinul lui Ponta, explicând că acesta nu îl putea susține, personal, pe Sebastian Ghiță pe liste la parlamentare în 2012.

"Aveam niște proceduri adoptate atunci, aveam adresele transmise în teritoriu la toate județele, prin care, prin acele proceduri, s-a stabilit că listele de candidați vor fi aprobate prin vot în comitetele executive județene. Listele au venit de la toate județele, inclusiv de la Prahova, s-au aprobat în comitetele executive județene, în Comitetul Executiv Național, ulterior au fost semnate de toți cei patru președinți de la acea dată: Victor Ponta — PSD, Crin Antonescu — PNL, Gabriel Oprea — UNPR și Daniel Constantin — PC. Dacă cineva ne cere aceste documente, le punem la dispoziție cu toată deschiderea și vrem chiar să colaborăm. (...) În fapt, realitatea e cu totul alta", a menționat Liviu Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…