Cezar Preda: Cred că singurul om care a primit o diplomă nemeritată de la Colegiul Naţional de Informaţii e Teodorovici

Cezar Preda: Cred că singurul om care a primit o diplomă nemeritată de la Colegiul Naţional de Informaţii e Teodorovici

Deputatul PNL Cezar Preda a apreciat că formarea pe care o asigură Colegiul Naţional de Informaţii este utilă şi că singurul care a obţinut în mod nemeritat diploma de absolvire a cursurilor ar fi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Cred că singurul om care a primit o diplomă nemeritată este domnul Eugen Teodorovici. Eu nu am mai auzit pe altcineva să spună că a primit o diplomă nemeritat. Sper să nu fie singura diplomă pe care domnul Teodorovici a primit-o nemeritat", a arătat miercuri Preda, într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.

Deputatul, care este şi membru al Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a apreciat că activitatea Colegiului este una utilă. El a menţionat că a frecventat cursurile colegiului şi că a dat examen de admitere.

"Eu cred, cel puţin din punctul meu de vedere, că întotdeauna este utilă o asemenea formare, pentru că ea nu îţi dă nici valenţe de lucrător de informaţii şi nici valenţe de doctor în informaţii. Îţi dă noţiunile necesare şi cunoştinţele necesare pentru a înţelege ce înseamnă SRI. (...) Bineînţeles că m-am dus acolo, am dat examen de admitere, am fost la cursuri. Nu am fost la toate, pentru că nu am putut. La finalizare am fost, dar nu sunt singurul. Cred că sunt sute de politicieni sau oameni din zona politică, acolo am văzut colegi din toate instituţiile publice, erau din MApN, din Guvernul României, oameni care se calificau prin ceea ce însemna curicula necesară de a participa la asemenea cursuri", a mai precizat el.

Deputatul a mai arătat că datorită acestui colegiu politicienii au putut să înţeleagă mai bine cum îşi desfăşoară activitatea serviciul de informaţii.

"Nu poţi fi serios în momentul în care după ceva timp spui că ai primit o diplomă la care nu ai participat. Asta face parte din discuţii de club, de seara când te duci, bei ceva la club şi pe urmă spui dimineaţa că nu ştii ce s-a întâmplat. Faptul că actuala conducere a SRI a considerat că trebuie să suspende lucrările Colegiului e o decizie pe care eu nu am de ce să o duc într-o zonă a lucrurilor bune sau rele. E decizia lor. Cert este că acest colegiu, în ceea ce priveşte mediul politic românesc, a făcut apropierea de înţelegere între ceea ce înseamnă un serviciu de informaţii şi mediul politic, care până la urmă decide modul în care aceste servicii de informaţii îşi desfăşoară activitatea. (...) Nu pot să evaluez eu pierderea. Din punctul meu de vedere, această formare pe care o are un om în ceea ce priveşte înţelegerea rolului serviciului era necesară. Nu m-a întrebat nimeni nici când s-a deschis, nici când s-a închis, aşa cum nu m-a întrebat nimeni nici când s-a făcut academia aia naţională, aia mare a oamenilor mari care primesc o rentă nemeritată în România. Cred că mai curând ar fi trebuit să fie închisă acea academie care mănâncă bani foarte mulţi de la bugetul României, nemeritat. Absolut nemeritat", a spus Preda.

Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) a anunţat miercuri că activitatea Colegiului Naţional de Informaţii (CNI) este suspendată şi că se fac verificări în privinţa tuturor absolvenţilor cursurilor CNI.

Totodată, ANIMV a precizat că a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obţinere a diplomei de absolvire în cazul lui Eugen Teodorovici, care în prezent ocupă funcţia de ministru al Finanţelor Publice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu