CFR Cluj are interdicție la transferuri dintr-un motiv incredibil. Situație fără ieșire pentru ardeleni

CFR Cluj are interdicție la transferuri dintr-un motiv incredibil. Situație fără ieșire pentru ardeleni

CFR Cluj are interdicție la transferuri dictată de FIFA, în urma neplății sumei de transfer pentru Marko Dugandzic, actualul atacant al Rapidului.

Actualul rapidist Marko Duganzic a fost adus în România de CFR Cluj. Foto Mediafax

Ardelenii l-au achiziționat pe Dugandzic de la FC Sochi, în ianuarie 2022, pentru 350.000 de euro. Clujenii nu au plătit la timp suma de transfer pentru atacantul croat și au vrut să o achite după ce jucătorul a ajuns în Giulești, scrie ProSport. Doar că între timp a izbucnit războiul din Ucraina.

Pentru a preîntâmpina posibile finanțări ale armatei ruse prin intermediul transferurilor de jucători, UEFA a trimis o circulară prin care cerea să nu se facă plăți directe către cluburile din Rusia. Totuși, pentru ca această măsură să nu afecteze transferurile de jucători , modalitatea aleasă de UEFA a fost ca federațiile să intermedieze virarea sumelor de transfer.

FRF nu a putut face plata către clubul din Rusia

Astfel, CFR Cluj a trimis banii pe care îi datora lui FC Sochi pentru transferul lui Dugandzic în contul FRF, pentru a respecta circulara UEFA. Doar că federația română nu ar putut să facă plata către banca indicată de FC Sochi, deoarece aceasta se află pe „lista neagră”.

Problema nu a fost rezolvată nici după înștiințarea FIFA și nici după tentativa CFR-ului de a vira banii în contul FIFA. Iar cum FC Sochi s-a adresat forului mondial pentru că nu și-a primit banii, CFR Cluj a primit interdicție la transferuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat