CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Decizia anunțată de UEFA

CFR Cluj riscă excluderea din cupele europene! Decizia anunțată de UEFA

CFR Cluj riscă excluderea timp de 3 sezoane din cupele europene, după ce UEFA a găsit nereguli și a luat măsuri disciplinare împotriva campioanei României. Alte 10 cluburi sunt pe lista neagră a forului european.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj. Foto Sportpictures

Clubul din Cluj-Napoca a primit o pedeapsă cu suspendare și va fi automat exclus din cupele europene dacă va mai încălca regulile financiare până în 2025.

Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA a evaluat mai multe echipe europene conform noului regulament pentru licențiere și sustenabilitate financiară și a decis să penalizeze 11 dintre acestea, scrie gsp.ro.

Cea mai mare amendă dintre toate echipele penalizate

Printre ele se numără și campioana României, CFR Cluj. UEFA a dictat o pedeapsă cu suspendare pentru clubul din Cluj-Napoca pentru că acesta nu a respectat condiția de a nu avea „datorii scadente” pe durata sezonului. Echipa patronată de Nelu Varga a primit și o amendă consistentă, de 250.000 de euro! Asta după ce comisiile forului european deciseseră să-i plătească în jur de 500.000 de euro într-un litigiu cu Arlauskis. În total, 750.000 de euro duși pe Apa Sâmbetei!

„Următoarele cluburi sunt sancționate cu excluderea din cupele europene pentru următoarele 3 sezoane pentru că au recidivat și au acumulat datorii mai vechi de 90 de zile. În cazul lui CFR Cluj, sancțiunea este cu suspendare pentru o perioadă de probă de două sezoane și va fi aplicată numai dacă echipa nu îndeplinește cerințele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025”, a anunțat UEFA.

Eliminată din Europa la prima abatere

În cazul în care va mai încălca regulile financiare în acest sezon și în următoarele două, CFR Cluj va fi interzisă în competițiile europene !

CFR Cluj a reacționat printr-un comunicat la vestea penalizării din partea UEFA. ”Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți.

Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții.

Decizia UEFA, o motivație suplimentară

În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât sa ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susținerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.

Luăm exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat. Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus”.

Cluburi penalizate de UEFA

Aris Salonic (Grecia)

Astana (Kazahstan)

Borac Banja Luka (Bosnia)

CFR Cluj (România)

Floriana (Malta)

Konyaspor (Turcia)

Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (Kazahstan)

Olimpija Ljubljana (Slovenia)

Osijek (Croația)

HNK Rijeka (Croația)

Valmiera (Letonia)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA