Chelsea Flower Show: Regina Elisabeta a II-a a vizitat cea mai mare expoziţie florală din lume

Chelsea Flower Show: Regina Elisabeta a II-a a vizitat cea mai mare expoziţie florală din lume

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizitat luni după-amiază Chelsea Flower Show, cea mai mare expoziţie florală din lume, deplasându-se cu ajutorul unui minivehicul-platformă pentru prima dată de când asistă la acest eveniment din Londra, unde a admirat mai multe grădini şi expoziţii de horticultură, informează BBC.

Suverana britanică, în vârstă de 96 de ani, care suferă din cauza unor probleme de mobilitate, a fost condusă pe aleile expoziţiei de unul dintre organizatori într-un vehicul creat de Garia, un producător danez de maşinuţe de golf electrice.


Foto: (c) Paul Grover/Pool via REUTERS


"Anumite ajustări au fost făcute pentru confortul reginei", a declarat o purtătoare de cuvânt de la Palatul Buckingham.

După ce şi-a anulat participarea la o serie de evenimente publice la începutul acestui an, regina Elisabeta a II-a şi-a înmulţit apariţiile în public în ultimele săptămâni.


Foto: (c) Paul Grover/Pool via REUTERS


Suverana britanică a asistat la spectacolul ecvestru "Royal Windsor Horse Show" şi a făcut o vizită surpriză săptămâna trecută în metroul londonez, când a participat la ceremonia de inaugurare a unei linii care îi poartă numele - Elizabeth Line.

Luni după-amiază, regina a folosit un minivehicul Garia la expoziţia organizată de Royal Horticultural Society, cu o zi înainte de deschiderea oficială a acestui eveniment, ai cărui organizatori speră să atragă peste 140.000 de vizitatori.


Foto: (c) Paul Grover/Pool via REUTERS


Elisabeta a II-a a mai folosit un astfel de vehicul original în 2013, la un eveniment organizat în grădinile Palatului Buckingham, precum şi în timpul unei vizite în Australia în anul 2011.

Regina Marii Britanii a vizitat de peste 50 de ori Chelsea Flower Show, un eveniment care propune vizitatorilor din acest an 39 de grădini şi 80 de expoziţii florale.


Foto: (c) Paul Grover/Pool via REUTERS


Printre acestea se află şi un omagiu floral conceput special pentru a marca Jubileul de Platină al suveranei.

Regina Elisabeta a II-a a fost însoţită în această vizită de Keith Weed, preşedintele Royal Horticultural Society.


Foto: (c) Toby Melville / REUTERS


Expoziţia florală londoneză a fost anulată în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19 şi reprogramată într-un format restrâns în septembrie 2021, iar acum a revenit la calendarul său obişnuit de primăvară pentru prima dată după anul 2019.

Luni, un trandafir a fost plantat în grădinile Palatului Buckingham şi a primit numele lui John Ystumllyn, considerat unul dintre primii grădinari de culoare din Marea Britanie.


Foto: (c) Dan Kitwood/Pool via REUTERS


Trandafirul, denumit după acel horticultor din secolul al XVIII-lea, este primul "din ţară care primit numele unei persoane provenite dintr-o minoritate etnică".

"Acest trandafir a fost creat pentru a marca prietenia şi comunitatea, iar eu sper că oaspeţii şi vizitatorii grădinii vor avea şansa de a reflecta la ceea ce reprezintă acest trandafir pentru mulţi ani de acum înainte", a declarat regina britanică într-un mesaj oficial. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...