Chile: Parlamentul a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex şi dreptul de adopţie al acestor cupluri

Chile: Parlamentul a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex şi dreptul de adopţie al acestor cupluri

Parlamentul chilian a aprobat marţi căsătoria între persoane de acelaşi sex şi dreptul acestor cupluri de a adopta copii, informează AFP.

Proiectul legislativ a primit mai întâi aprobarea Senatului, cu 21 de voturi pentru, opt împotrivă şi trei abţineri, urmată imediat de cea a Camerei Deputaţilor (82 de voturi pentru, 20 împotrivă şi două abţineri).

Textul fusese depus în parlament în 2017, la iniţiativa fostei preşedinte socialiste Michelle Bachelet, în cel de-al doilea său mandat (2014-2018).

Proiectul a fost în mod constant combătut de blocul cel mai conservator al dreptei chiliene la putere, dar a obţinut totuşi o majoritate de voturi 'pentru' în fiecare etapă a procesului legislativ într-un parlament dominat de opoziţie.

Textul are sprijinul actualului preşedinte, conservatorul Sebastian Pinera, care trebuie să-l promulge.

'Prin aprobarea căsătoriei pentru toţi, Chile a atins o etapă istorică şi decisivă pentru progresul şi consolidarea drepturilor omului ale cuplurilor de acelaşi sex şi ale familiilor homoparentale, care au fost toate, fără distincţie, discriminate şi încălcate de la originile ţării noastre', a subliniat într-un comunicat Mişcarea pentru integrarea şi eliberarea homosexuală (Movilh), care milita de mai mulţi ani pentru autorizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Chile se alătură astfel celor în jur de 30 de state care au autorizat căsătoria între persoane de acelaşi sex. Printre aceste state se află şi ţările latino-americane Costa Rica, Ecuador, Columbia, Brazilia, Uruguay, Argentina şi 14 din cele 32 de state ale federaţiei mexicane.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”