China: 17 morți în urma prăbușirii unei clădiri în curs de renovare

China: 17 morți în urma prăbușirii unei clădiri în curs de renovare

Prăbușirea unei clădiri în curs de renovare din provincia Henan, în centrul Chinei, s-a soldat cu 17 morți și 23 de răniți în rândul muncitorilor, au anunțat sâmbătă mass-media chineze, informează AFP. Accidentul s-a produs vineri, pe un șantier în vederea adăugării de etaje la o clădire de două niveluri ce data din anii 1990.

Televiziunea oficială a difuzat imagini video în care puteau fi văzuți pompieri ce înlăturau cu mâinile goale dărâmăturile, în încercarea de a mai găsi supraviețuitori.

Autoritățile comitetului Wuyang, unde a avut loc accidentul, au pus capăt căutărilor sâmbătă, a informat agenția de presă Xinhua. Aceasta a precizat că nouă dintre răniți se află în stare gravă.

Dezvoltarea economică accelerată a Chinei a dus la un val de noi construcții, însă corupția este un fenomen curent și este ceva obișnuit ca reglementările ce vizează securitatea să nu fie respectate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...