China: 37 de persoane arestate într-un scandal privind vaccinurile

China: 37 de persoane arestate într-un scandal privind vaccinurile

Poliția din provincia chineză Shandong (estul țării) a arestat 37 de persoane în legătură cu un scandal privind vaccinurile, au relatat miercuri mass-media de stat, citate de DPA. Responsabilii anchetează trei companii farmaceutice, a raportat agenția oficială de presă Xinhua.

Valul de arestări survine după ce autoritățile declaraseră luna trecută că au arestat două persoane sub suspiciunea de vânzare ilegală de vaccinuri păstrate în mod greșit sau expirate, în valoare de peste 570 de milioane de yuani (88 de milioane de dolari americani).

Potrivit relatărilor, vaccinurile au fost vândute în 20 de provincii din 2011.

În această săptămână, autoritățile au solicitat departamentelor cu atribuții în domeniul sănătății și medicamentelor să scoată imediat de pe piață vaccinurile la care se constată nereguli.

Potrivit DPA, în momentul de față ancheta vizează 12 vaccinuri și alte produse medicale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...