China a reținut un muncitor din industria militară sub suspiciunea de spionaj pentru CIA

China a reținut un muncitor din industria militară sub suspiciunea de spionaj pentru CIA

China a reținut un muncitor care activa în industria militară, acesta fiind suspectat de spionaj pentru CIA, au declarat vineri autoritățile de securitate națională din această țară.

Muncitorul chinez este acuzat de spionaj în favoarea SUA FOTO Shutterstock

Ministerul Securității de Stat, agenția de spionaj a Chinei, a precizat într-o declarație că un muncitor pe nume Zeng a furnizat secrete militare CIA în schimbul unor sume mari de bani.

Suspectul în vârstă de 52 de ani fusese trimis în Italia pentru a studia de către angajatorul său. Acolo, el s-a întâlnit cu „un oficial al ambasadei SUA”, care mai târziu s-a dovedit a fi un agent CIA, susțin reprezentanții ministerului chinez.

„Zeng a dezvoltat treptat o dependență psihologică de (oficialul american), care a profitat de ocazie pentru a-l îndoctrina cu valorile occidentale”, se arată în declarația postată pe pagina WeChat a ministerului.

Acesta a adăugat că oficialul american i-a promis suspectului chinez sume mari de bani și că îi va ajuta familia să emigreze în Statele Unite, în schimbul unor informații sensibile despre armata Chinei, la care muncitorul a avut acces prin serviciul său.

„După ce a terminat studiile în străinătate, Zeng s-a întors în China și a continuat să aibă mai multe întâlniri secrete cu agenții CIA și a furnizat o cantitate mare de informații cheie și a strâns fonduri pentru spionaj”, spun reprezentanții ministerului chinez.

Potrivit aceleiași surse, suspectul a fost reținut și cazul este cercetat în continuare. Anunțul este cel mai recent dintr-un șir de acuzații publice de spionaj între Washington și Beijing.

Săptămâna trecută, SUA au arestat doi marinari ai Marinei SUA, acuzați de furnizarea de secrete militare Chinei .

Relațiile dintre China și SUA au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, după ce SUA a doborât, la începutul acestui an, un presupus balon de spionaj chinez care a zburat deasupra teritoriului SUA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?