China: Echipa OMS care investighează originile pandemiei de COVID-19 va petrece o lună în Wuhan

China: Echipa OMS care investighează originile pandemiei de COVID-19 va petrece o lună în Wuhan

O echipă formată din oameni de ştiinţă condusă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a investiga originile pandemiei de COVID-19 va petrece aproximativ o lună în oraşul chinez Wuhan, între care două săptămâni în carantină, a declarat miercuri un membru al misiunii, relatează Reuters.

Hung Nguyen, un biolog vietnamez, a declarat pentru Reuters că nu se aşteaptă la nicio restricţie în ceea ce priveşte activitatea celor zece experţi ai OMS în China. Echipa urmează să plece joi din Singapore către Wuhan, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus la sfârşitul anului 2019.

Statele Unite, care au acuzat China că ar fi ascuns amploarea epidemiei de coronavirus, şi alte state au cerut o anchetă transparentă condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi au criticat termenii în care experţii chinezi au realizat primele faze ale cercetării.

"Din ceea ce ştiu, nu există de fapt nicio limită în accesarea informaţiilor de care am putea avea nevoie pentru echipă", a spus Hung, vorbind prin videoconferinţă de la un hotel de pe aeroportul din Singapore.

"Vom vedea. Încă nu suntem în China", a afirmat el, precizând că echipa din care face parte a avut cu regularitate întâlniri virtuale cu cercetători chinezi în ultimele luni înainte de călătorie.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că organizaţia sa aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu China pentru a identifica sursa virusului.

Misiunea OMS este alcătuită din zece oameni de ştiinţă (Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia) recunoscuţi în diferitele lor domenii de expertiză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...