China Energy Company Limited este aproape de a finaliza negocierile cu KazMunayGas pentru preluarea Rompetrol

China Energy Company Limited este aproape de a finaliza negocierile cu KazMunayGas pentru preluarea Rompetrol

KMG International NV (KMGI), acționarul majoritar al societății Rompetrol Rafinare, anunță că negocierile dintre compania națională KazMunayGas din Kazakhstan (KMG NC) și compania chineză CEFC (China Energy Company Limited) pentru tranzacția de cumpărare a 51% dintre acțiunile KMG International NV au ajuns în etapa finală.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi AGERPRES, acordul între KMG NC și CEFC, care atestă angajamentul ferm de a efectua tranzacția, urmează să fie semnat, împreună cu un set de documente, confirmând astfel parteneriatul solid dintre cele două companii.

'Activele deținute și operațiunile desfășurate de KMGI în Europa și în regiunea Mării Negre vor servi drept platformă de dezvoltare și vor viza atât creșterea performanțelor operaționale și financiare ale KMGI, cât și extinderea activităților și operațiunilor efectuate de către CEFC la nivel internațional', notează compania.

Parteneriatul strategic va aduce beneficii pentru KMG NC, CEFC și KMGI, stabilind cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creșterea economică și socială în zonele în care aceste proiecte vor urma să fie implementate, cele mai multe dintre ele fiind în România.

JSC NC KazMunayGas este compania națională de petrol și gaze a Republicii Kazahstan cu activități de explorare, producție, rafinare și transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol și gaze. KMG NC este o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport și prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.

CEFC China Energy Company Limited este una din cele mai mari companii private din China, care, în 2016, a intrat în topul Global Fortune 500, pe poziția 229. Compania deține operațiuni în energie, servicii financiare și investiții.

KMG International N.V. deține și desfășoară operațiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail și trading pe mai multe piețe internaționale. Rețeaua de retail cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanți în România, Georgia, Bulgaria și Republica Moldova. Grupul derulează operațiuni de upstream, servicii industriale și la sondă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

3 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”

4 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

5 „Du-te măi și vaccinează-te. COVID-19 omoară!”. Mesajul devenit viral al medicului Gabriel Diaconu