China face apel la SUA și Coreea de Sud să înceteze imediat desfășurarea sistemului antirachetă american THAAD

China face apel la SUA și Coreea de Sud să înceteze imediat desfășurarea sistemului antirachetă american THAAD

China adresează un apel puternic Washingtonului și Seulului de a înceta imediat desfășurarea în Coreea de Sud a sistemului antirachetă american THAAD (U.S. Terminal High Altitude Area Defense), a indicat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, citat de agenția Xinhua.

În conferința de presă zilnică, Geng Shuang, a precizat că Beijingul s-a opus întotdeauna desfășurării sistemului THAAD pe teritoriul sud-coreean și că va lua măsurile necesare pentru salvgardarea securității naționale, a intereselor și a echilibrului strategic din regiune.

Desfășurarea sistemului THAAD nu contribuie la denuclearizarea Peninsulei Coreene, nici la apărarea stabilității și a păcii în regiune, a mai spus purtătorul de cuvânt chinez. ''Ea va afecta grav interesele strategice și de securitate ale țărilor din regiune, inclusiv ale Chinei, precum și echilibrul strategic din regiune'', a adăugat Geng Shuang.

Potrivit media, echipamente grele necesare pentru crearea facilităților și a infrastructurii în locul de amplasare a sistemului THAAD au fost transportate către sud-estul Coreii de Sud.

Armata sud-coreeană a încercat să încheie desfășurarea sistemului THAAD mai devreme, ca răspuns la amenințarea cu rachetă nucleară din partea Phenianului, a relatat presa.

Geng Shuang a afirmat că decizia SUA și a Coreii de Sud de a desfășura sistemul THAAD mai degrabă a sporit, decât a diminuat, tensiunile din Peninsula Coreeană și că Seulul se va confrunta cu mai multe provocări.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile