China: Media de stat a difuzat imagini cu jucătoarea de tenis Peng Shuai la un eveniment sportiv

China: Media de stat a difuzat imagini cu jucătoarea de tenis Peng Shuai la un eveniment sportiv

Jucătoarea de tenis Peng Shuai, devenită motiv de îngrijorare la nivel internaţională în ultima perioadă, a participat duminică la un turneu de tenis la Beijing, conform fotografiilor oficiale publicate de turneul organizat de China Open, transmite Reuters.

Peng poate fi văzută printre invitaţii de la Fila Kids Junior Tennis Challenger, îmbrăcată într-o jachetă albastru închis şi pantaloni albi, conform fotografiilor publicate pe contul de WeChat al evenimentului sportiv.

Fosta numărul 1 mondial la dublu nu a mai fost văzută sau auzită în spaţiul public din 2 noiembrie, când a postat pe reţelele sociale din China un mesaj în care denunţa faptul că fostul vicepremier Zhang Gaoli a constrâns-o să întreţină relaţii sexuale. Mesajul ei a fost şters rapid şi subiectul blocat pentru discuţii, iar guvernul chinez şi Zhang nu au comentat acuzaţia.

Subiectul legat de siguranţa jucătoarei de tenis şi locul în care se află aceasta au căpătat amploare la nivel mondial pe măsură ce China se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing în februarie, pe fondul apelurilor la boicotarea evenimentului din partea organizaţiilor de apărare a drepturi omului şi a unor politicieni.

Hu Xijin, redactorul-şef al ziarului Global Times, susţinut de stat, a postat pe Twitter, mai devreme, despre apariţia lui Peng Shuai la turneul de duminică.

În înregistrările video postate de Hu şi de un reporter Global Times, Peng Shuai apare zâmbind, făcând cu mâna şi semnând autografe pentru copii.

În înregistrarea video de 37 de secunde postată de Hu Xijin, Peng Shuai apare într-un rând de persoane care sunt prezentate publicului, în timp ce crainicul anunţă: "De două ori campioană de Grand Slam, fostă numărul 1 mondial la dublu feminin - Peng Shuai!". Tenismena face cu mâna, zâmbeşte şi primeşte aplauzele publicului.

Reporterul Global Times, Chen Qingqing, a postat o înregistrare video de 31 de secunde, aparent de la acelaşi eveniment, în care Peng semnează mingi de tenis supradimensionate pentru copii, alături de care pozează.

Reuters nu a fost în măsură să verifice independent autenticitatea imaginilor, creditate Global Times. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis