China: Portavionul Liaoning a sosit pentru prima dată la Hong Kong

China: Portavionul Liaoning a sosit pentru prima dată la Hong Kong

Portavionul chinez Liaoning a sosit vineri pentru prima dată la Hong Kong, într-o demonstrație de forță la o săptămână după o vizită a președintelui chinez Xi Jinping cu ocazia marcării a 20 de ani de la retrocedarea teritoriului de către Marea Britanie, relatează AFP.

Nava impozantă, de 50.000 de tone, cu o lungime de 305 metri, singurul portavion chinez în serviciu, a sosit joi la ora 23:30 GMT, pentru ''o misiune de antrenament de rutină'', potrivit Ministerului Apărării chinez. Escala sa face parte din cadrul festivităților consacrate împlinirii a 20 de ani de la intrarea Armatei Populare de Eliberare în Hong Kong în cursul retrocedării teritoriului, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului, Wu Qian.

Cu ocazia vizitei sale, săptămâna trecută, la Hong Kong, Xi Jinping a avertizat în legătură cu mișcarea prodemocrație și orice atingere ''inadmisibilă'' la adresa autorității Beijingului, la 20 de ani după retrocedarea către China a fostei colonii britanice.

Sosirea portavionului Liaoning (după numele provinciei cu același nume aflate în nord-estul Chinei) a stârnit curiozitatea locuitorilor din Hong Kong, care au stat la coadă pentru a obține bilete de la garnizoana Armatei Populare de Eliberare, dar ei nu au voie să-și aducă aparatele de fotografiat în cursul vizitei la bordul navei. Presa străină nu a fost invitată să mediatizeze evenimentul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…