China: Portavionul Liaoning a sosit pentru prima dată la Hong Kong

China: Portavionul Liaoning a sosit pentru prima dată la Hong Kong

Portavionul chinez Liaoning a sosit vineri pentru prima dată la Hong Kong, într-o demonstrație de forță la o săptămână după o vizită a președintelui chinez Xi Jinping cu ocazia marcării a 20 de ani de la retrocedarea teritoriului de către Marea Britanie, relatează AFP.

Nava impozantă, de 50.000 de tone, cu o lungime de 305 metri, singurul portavion chinez în serviciu, a sosit joi la ora 23:30 GMT, pentru ''o misiune de antrenament de rutină'', potrivit Ministerului Apărării chinez. Escala sa face parte din cadrul festivităților consacrate împlinirii a 20 de ani de la intrarea Armatei Populare de Eliberare în Hong Kong în cursul retrocedării teritoriului, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului, Wu Qian.

Cu ocazia vizitei sale, săptămâna trecută, la Hong Kong, Xi Jinping a avertizat în legătură cu mișcarea prodemocrație și orice atingere ''inadmisibilă'' la adresa autorității Beijingului, la 20 de ani după retrocedarea către China a fostei colonii britanice.

Sosirea portavionului Liaoning (după numele provinciei cu același nume aflate în nord-estul Chinei) a stârnit curiozitatea locuitorilor din Hong Kong, care au stat la coadă pentru a obține bilete de la garnizoana Armatei Populare de Eliberare, dar ei nu au voie să-și aducă aparatele de fotografiat în cursul vizitei la bordul navei. Presa străină nu a fost invitată să mediatizeze evenimentul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa