Chirițoiu despre investigația privind prețul carburanților: Amenda maximă este 10% din cifra de afaceri

Chirițoiu despre investigația privind prețul carburanților: Amenda maximă este 10% din cifra de afaceri

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat, marți, la Ploiești, că, dacă se constată încălcări ale legii în privința prețului carburanților, amenda maximă care poate fi aplicată este de 10% din cifra de afaceri a companiilor.

"De asta avem acest instrument numit investigație sectorială, care forțează companiile să ne dea date tocmai ca să putem să analizăm lucruri aparent inexplicabile din economie. (...) Vrem să înțelegem dacă e pur și simplu o evoluție economică normală sau altă variantă ar fi — sunt probleme legate de reglementare, vreun act normativ al statului a crescut artificial costurile pe care le au operatorii și în felul acesta își justifică creșterea prețului sau nu putem exclude a treia variantă în care companiile sunt în vreun fel vinovate, deci comportamentul lor ar fi vinovat, situație în care, desigur, vom deschide (...) o investigație care poate să ducă la amendă. Momentan avem numai această analiză, ea nu duce automat la o sancționare a companiilor. (...) Dacă vom ajunge să constatăm o încălcare a legii, pragul maxim de amendă este 10% din cifra de afaceri. (...) E clar că am vorbi în zona asta de zeci de milioane de euro", a explicat Chirițoiu.

O delegație a Consiliului Concurenței condusă de Bogdan Chirițoiu se află la Ploiești, în această perioadă, pentru a participa la o serie de întâlniri atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții mediului de afaceri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...