CIA consideră că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi (presă)

CIA consideră că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi (presă)

CIA (Agenţia Centrală de Informaţii a SUA) a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi, scrie vineri cotidianul Washington Post, citat de Reuters.

Potrivit ziarului, mai mulţi oficiali americani şi-au exprimat încrederea în analiza CIA, care stabileşte o legătură între conducătorul de facto de la Riyad şi asasinatul din 2 octombrie, de la consulatul saudit din Istanbul.

Serviciul de informaţii contrazice poziţiile oficialilor saudiţi, care au negat implicarea în uciderea lui Khashoggi, şi îngreunează eforturile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a păstra relaţii bune cu Arabia Saudită, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai americanilor în regiune, apreciază Reuters.

Ambasada saudită la Washington a declarat, printr-o purtătoare de cuvânt, că "afirmaţiile privind presupusul raport sunt false" şi că "am auzit şi continuăm să auzim diferite teorii fără a vedea baza primară a acestor speculaţii".

După apariţia articolului, ambasadorul Arabiei Saudite, prinţul Khaled bin Salman, a negat că a discutat cu Khashoggi la telefon sau că i-a sugerat să meargă în Turcia "din orice motiv", aşa cum a scris Washington Post, din surse familiarizate cu informaţiile secrete americane. "Cer guvernului SUA să facă publică orice informaţie privind această afirmaţie", a spus diplomatul.

Casa Albă şi Departamentul de Stat al SUA au refuzat să comenteze. AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut