Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

De departe, lista ”indezirabililor” din viitorul Guvern este deschisă de Ionuț Stroe. Ministrul Tineretului și Sportului ajungând deja o persoană ”nefrecventabilă” chiar și pentru colegii de Cabinet sau ceilalți lideri liberali. Sătui deja de plângerile care curg din partea  a tot mai multe federații aduse la exasperare de intervențiile considerate parcă ”prea ca la țară” ale lui Stroe. Mai mult decât atât, părerea unanimă fiind că ministrul intră ”la rupere” tocmai pentru că știe că nu va mai ”pupa” sub nicio formă un nou mandat la conducerea MTS.

 
În trening, alături de fosta soție Bogdana Țiței

Astfel că, izolat la nivelul conducerii Partidului Național Liberal mai ceva decât dacă ar fi fost depistat cu COVID, Ionuț Stroe încearcă în aceste zile să își joace o ultimă carte de a își sui ”sacii” personali în viitoarea ”căruță” guvernamentală. Numai că ”legendarea” legăturii pe care acesta ar avea-o cu fiica vitregă a ministrului de Interne, Marcel Vela pare a fi totuși picătura care a umplut paharul conducerii liberale. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, faptul că s-a lipit ca marca de scrisoare de Andra Pleșa, nimeni alta decât fiica partnerei de viață a ministrului de Interne nu doar că nu îi va salva postul ministrului ”chiloțar”, dar nu va face decât să îi grăbească ejectarea din viitoarea formulă guvernamentală. Iar pe ”topoganul” pe care se va rostogoli mult mai curând decât se așteaptă el cariera politică a ”micului gigolo” din Guvern, lui Ionuț Stroe îi va fi cu atât mai dificil de manageriat și situațiile explozive de la diverse federații de renume, precum cea de Volei sau de Rugby. Ca să nu mai vorbim că recenta ”aroganță” de a îi solicita direct premierului Ludovic Orban, peste rând, limuzine de fițe de la confiscări pentru a sparge gura târgului prin oraș îl va costa mai mult decât își închipuie!

”Intrare” la Roberta Anastase

Între anii 2004 – 2007, actualul ministru a fost directorul Direcției Județene pentru Tineret Dolj. Este și perioada în care se spune că Ionuț Stroe ar fi ”pus ochii” pe omoloaga de la Prahova, tânăra pedelistă Bogdana Țiței. Fiica fostului director al Spitalului Municipal Câmpina, dar mai ales cea considerată cea mai bună prietenă a Robertei Anastase.

”Chiloțarul” s-a lipit de fiica vitregă a ministrului de Interne

Femeia care, profitând de sprijinul necondiționat al unui Traian Băsescu aflat la apogeul carierei sale politice era poate cel mai influent politician al momentului. Astfel că își permitea inclusiv să numere inclusiv voturile din Camera Deputaților mai ceva ca pe ”steagurile lui Pristanda”. Astfel că Ionuț Stroe s-a căsătorit cu Bogdana Țiței, naș celor două ”tinere speranțe” ale ”regimului portocaliu” fiindu-le chiar primarul Ploieștiului, Adrian Voloșevici. Iar dacă nașul urma să aibă mari probleme cu Justiția pe urmă, ”ginerică” va face în continuare carieră în ministerul pe care acum a ajuns chiar să îl conducă. După ce între timp a divorțat de Bogdana Țiței, alături de care are doi copii.

Andra Sabrina Pleșa

După cum susțin sursele noastre, Ionuț Stroe s-a făcut remarcat mai de mult timp în cadul MTS, dar nu neapărat prin performanțele de la conducerea Direcției Județene de Tineret Dolj sau a Direcției de Programe Recreative și Divertisment pentru Tineret. Ci mai degrabă pentru vizitele în trening pe care le făcea la sediul ministerului din Vasile Conta, spre deliciul nedisimulat al tuturor celorlalți funcționari. Cei care râdeau cu lacrimi de el, dar cărora acum le este șef… Ce-i drept, între timp Ionuț Stroe a progresat și la capitolul vestimentar, astfel că după ce a ajuns ministru a putut fi văzut ”live” de o țară întreagă, în timp ce acorda un interviu televizat în cămașă și… chiloți! Numai că ultima lovitură a lui Ionuț Stroe este… Andra Sabrina Pleșa. Fata vitregă a ministrului de Interne, cea care a pierdut la alegerile locale pentru Primăria Caransebeș, trebuind să se mulțumească doar cu poziția de consilier local. Și chiar dacă ambițiosul Ionuț Stroe speră probabil că Andra poate fi ”cheia” care să îi deschidă ”ușile” necesare pentru a primi barem o călduță sinecură politică, dacă tot va fi ”zburat” din Guvern, inițiații sistemului chiar că nu ar băga deloc mâna în foc pentru asta.

Guvernul a băgat bani în stadionul Arcul de Triumf, dar Stroe refuză să îl predea înapoi la FRR!

Considerînd că prioritățile acestuia ar trebui să fie în acest moment cu totul altele. Și nu ne referim aici la ”ambiția” ministrului de a pune mâna nu pe una, ci pe două dintre limuzinele de la Confiscări, deși sunt instituții de forță care așteaptă la rând și de peste 10 ani să își completeze dotarea deficitară. În schimb, pentru că a găsit ușa deschisă la Orban, încă ministrul Tineretului și Sportului și-a forțat din nou norocul, crezând probabil că dacă face pe ”ginerele vitreg” al ministrului de Interne, atunci totul i se permite. Deși semnalele primite din partea ministrului Vela nu au lăsat loc de nicio interpretare cu privire la atitudinea strict instituțională a acestuia. Dar ce să priceapă ”Stroe chiloțarul”, când ministrul Tineretului și Sportului continuă să forțeze ”decapitări” sau preluări a patrimoniului unor federații ”grele” precum cea de Volei sau cea de Rugby…

Minge la fileu pentru distribuitoarea de mingi!

Iar pentru a înțelege mai bine stilul de lucru ”echidistant” al ministrului Stroe, în timp ce sportul românesc este oricum deja în ghearele colapsului provocat de pandemie dar nu numai, poate trebuie amintită și ”acțiunea operativă” desfășurată la Federația de Volei. Una care se va tranșa definitiv nu în biroul ministerial, ci cel mai probabil în cele ale anchetatorilor care au luat urma ”axei de business” care cuprinde și circuitul ” Binoculars Consult Company SA – Societatea de Servicii și Comerț – Open Print SRL – O&N Comunication SRL. Oana Sârb știe de ce! Dar și ”axa 2”, tot din jurul Oanei Sârb, instalată conducătoarea de facto a Federației de Volei, deși informațiile ministrului ar fi arătat că aceasta este dealer autorizat Mikasa și a  distribuit mingii și echipament sportiv cluburilor Știința Bacău, Arcadia Galați, CSU Târgu Mureș, ACS Volei Municipal Zalău, Dinamo, Baia Mare sau la Dej. ”Axă” care mai include și ”bornele” Esteuropa Invest Italrom SRL – ABC Contractors SRL, Bloom MV SRL și SIG Development Group SRL.

”Atac raider” la Arcul de Triumf!

Însă nu doar situația de la Federația de Volei va fi tranșată în instanță, dar și cea de la Federația de Rugby. Acolo unde ministrul Stroe ar fi încercat un adevărat ”atac raider” pentru a ”șmenui” actele noii baze sportive de la Arcul de Triumf. Pur și simplu acesta refuzând să mai predea înapoi Stadionul Arcul de Triumf, după ce Federația de Rugby urmase procedurile legale pentru ca baza să poată fi construită de către Compania Națională de Investiții. Și astfel s-a ajuns ca Federația de Rugby să fie nevoită să facă tot felul de adrese, precum cea nr. 3679 din 24.09. 2020, ca să dăm doar un exemplu recent, înaintate Ministerului Tineretului și Sportului. Și prin care FRR ”solicită urgentarea confirmării disponibilității locației stadionului pentru includerea acestuia în programul forurilor internaționale, mai ales că urmează să fie definitivat calendarul competițional internațional al viitoarelor competiții pe următorii ani și, în mod special, pentru că Federația Română de Rugby a aplicat pentru organizarea WORLD Rugby U20 Championship”.

Totul în zadar însă, situația tinzând să devină din una jenantă, una penală deja! Pentru că ministrul Stroe refuză să dea înapoi Federației de Rugby stadionul ”Arcul de Triumf”, cel pe care Ministerul Tineretului și Sportului l-a avut în custodie doar pe perioada construcției realizate de Compania Națională de Investiții, cam la fel cum rușii refuză să dea înapoi Tezaurul României! Ionuț Stroe trăgând de timp pentru a forța darea unei HG de înființare a unui Complex Sportiv Național, deși o asemenea măsură este ilegală! Pentru că terenul se află în proprietatea privată a statului, ci nu în cea publică a statului! Iar lucrarea stadionului nu este terminată și recepționată! Însă ”încăpățânarea” ministrului Stroe – una știută bine deja de procuorii de ce atât de puternic motivată! – ar duce la situația halucinantă ca Guvernul României să dea o Hotărâre de Guvern prin care să mute terenul din proprietatea privată a statului în cea publică a statului, ”dublată” de o altă HG, de înființare a unui CSN la București! Și totul cel mai probabil pentru a prinde ”cine trebuie o felie”… SURSA:  national.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa