Ciclism - Turul Franţei: Julian Alaphilippe a câştigat etapa a 16-a, Geraint Thomas rămâne lider

Ciclism - Turul Franţei: Julian Alaphilippe a câştigat etapa a 16-a, Geraint Thomas rămâne lider

Ciclistul francez Julian Alaphilippe (Quick-Step) a câştigat marţi etapa a 16-a a Turului Franţei, prima din Pirinei, desfăşurată pe distanţa de 218 km între Carcassonne şi Bagneres-de-Luchon, în timp ce galezul Geraint Thomas (Sky) rămâne lider.

Alaphilippe, purtătorul tricoului cu buline roşii, de cel mai bun căţărător, s-a impus pentru a doua oară de la startul Turului şi a reuşit al doilea succes francez în această ediţie.

Cronometrat în 5 h 13 min 22 sec, el a fost urmat de spaniolul Gorka Izagirre (Bahrain - Merida), sosit al doilea, la 15 secunde, la fel ca următorii doi clasaţi, britanicul Adam Yates (Mitchelton) şi olandezul Bauke Mollema (Trek). Adam Yates (Mitchelton) a căzut în coborârea de la Col du Portillon, cu mai puţin de 7 km înainte de sosire, când era pe primul loc, dar a putut încheia cursa, sosind al treilea.

În clasamentul general conduce Geraint Thomas, 68 h 12 min 01, urmat de coechipierul său de la Sky, Chris Froome (Marea Britanie), la 1 min 39 sec, de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), la 1min 50 sec, slovenul Primoz Roglic (LottoNL), la 2 min 38 sec, francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale), la 3 min 21 sec.

Miercuri va avea loc etapa a 17-a, Bagneres-de-Luchon - Saint-Lary-Soulan col du Portet (65 km).
AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...