Ciclism - Turul Franței: Romain Bardet a câștigat etapa a 19-a, Chris Froome rămâne lider

Ciclism - Turul Franței: Romain Bardet a câștigat etapa a 19-a, Chris Froome rămâne lider

Ciclistul francez Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) a câștigat vineri etapa a 19-a din Turul Franței, disputată pe distanța de 146 km între Albertville și Saint-Gervais-les-Bains, în timp ce britanicul Chris Froome (Sky), în ciuda unei căzături fără gravitate, rămâne lider, cu două zile înainte de sosirea de pe Champs-Elysees.

Romain Bardet a obținut prima victorie franceză în ediția 2016 a Marii Bucle și a doua din cariera sa în această competiție, după cea de acum un an de la Saint-Jean-de-Maurienne, notează AFP.

Romain Bardet a fost cronometrat în 4 h 14 min 09 (medie: 34,5 km/h), fiind urmat de Joaquim Rodriguez (Spania/Katiușa), la 0:22, Alejandro Valverde (Spania/Movistar) 0:22, Louis Meintjes (Africa de Sud/Lampre) 0:22, Nairo Quintana (Columbia/Movistar) 0:25, Fabio Aru (Italia/Astana) 0:27, Daniel Martin (Irlanda/Etixx) 0:27, Wouter Poels (Olanda/SKY) 0:35, Chris Froome 0:35 etc

Chris Froome păstrează tricoul galben, cu timpul de 82 h 10 min 37 sec, urmat de Romain Bardet la 4:11, Nairo Quintana, 4:27, Adam Yates (Marea Britanie/Orica) 4:36, Richie Porte (Australia/BMC Racing) 5:17, Fabio Aru 6:00'

Etapa de vineri a fost marcată de abandonul olandezului Tom Dumoulin (Giant), învingător în două etape în actuala ediție, care a căzut și s-a accidentat serios la încheietura mâinii stângi.

Dumoulin este îngrijorat, fiindcă marele lui obiectiv pentru acest sezon este contratimpul de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sâmbătă va avea loc etapa a 20-a, penultima, Megeve — Morzine, 146 km. Duminică este programată etapa a 21-a, ultima, Chantilly — Paris Champs-Elysees, 113 km.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Percheziții la clanul interlop Duduianu

3 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?