Ciclism: Excluderea unei echipe din Turul Franţei, decisă după două cazuri pozitive de Covid-19, inclusiv din staff

Ciclism: Excluderea unei echipe din Turul Franţei, decisă după două cazuri pozitive de Covid-19, inclusiv din staff

Excluderea unei echipe de la Turul ciclist al Franţei, ce va lua startul sâmbătă la Nisa, va fi pronunţată dacă doi membri ai săi, inclusiv din staff, vor fi testaţi pozitiv la Covid-19, a anunţat, sâmbătă, directorul "Marii Bucle", Christian Prudhomme, citat de AFP.

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) propusese vineri ca o excludere să intervină doar dacă doi cei opt ciclişti ai unei echipe sunt pozitivi.

"Rămânem la două cazuri din 30 de persoane ale aceleiaşi echipe într-o perioadă de şapte zile", a declarat Christian Prudhomme, adăugând că decizia a "fost luată de celula interministearială de criză".

Această decizie pune din nou sub semnul îndoielii această ediţie 2020 a celei mai mari curse cicliste din lume, deja amânată cu două luni din cauza crizei sanitare.

Turul Franţei debutează sâmbătă la Nisa sub strictă supraveghere, fără public la start şi cu interdicţia de a staţiona în trecătorile montane pentru spectatori, care vor trebui să poarte toţi mască.

De asemenea, presa va fi obligată să păstreze distanţa, iar publicul va fi privat anul acesta de selfie-uri şi autografe de la ciclişti.

Toţi cei 176 de ciclşti ai celor 22 de echipe vor trebui să poarte mască în zonele de start şi de sosire.

Acest anunţ survine după ce autorităţile sanitare din Franţa au anunţat vineri peste 7.000 de noi cazuri de infectare în 24 de ore.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Așa o fi?

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina