Ciclism: Francezul Lilian Calmejane a câștigat etapa a 8-a a Turului Franței, Froome în continuare lider

Ciclism: Francezul Lilian Calmejane a câștigat etapa a 8-a a Turului Franței, Froome în continuare lider

Francezul Lilian Calmejane (Direct Energie) a câștigat en solitaire etapa a 8-a a Turului ciclist al Franței, sâmbătă, în stațiunea Les Rousses, primul său succes în Marea Buclă, în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) a păstrat tricoul galben de lider, după această etapă de munte din Masivul Jura.

Calmejane, înregistrat pe 187,5 km în 4h30min29sec, a fost urmat la 37 secunde de olandezul Robert Gesink (Lotto-Jumbo) și la 50 secunde de un alt rutier francez, Guillaume Martin (Wanty).

Calmejane, originar din Albi, a acuzat crampe cu 5 km înainte de sosire, însă a reușit să treacă linia de sosire înaintea lui Gesink și a lui Martin, urmați de plutonul favoriților.

Aceasta a fost a doua victorie franceză în ediția cu nr. 104 a Marii Bucle, după cel obținut de Arnaud Demare la Vittel.

În clasamentul general individual, Froome (Sky) este în continuare urmat la 12 secunde de compatriotul și coechipierul său Geraint Thomas și la 14 secunde de italianul Fabio Aru (Astana).

Duminică este programată etapa a 8-a, cu trei vârfuri de categorie specială (Biche, Grand-Colombier, Mont du Chat), Nantua-Chambery (181,5 km).

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”