Ciclism: Italianul Michele Scarponi, câștigător al Giro 2011, mort într-un accident de circulație

Ciclism: Italianul Michele Scarponi, câștigător al Giro 2011, mort într-un accident de circulație

Ciclistul italian Michele Scarponi, învingător în Turul Italiei în 2011, a încetat din viața sâmbătă dimineață după ce a fost lovit de un camion în timpul unui antrenament, a anunțat presa sportivă italiană și echipa sa Astana.

''Rutierul nostru Michele Scarponi a murit în această dimineață în timp ce se antrena pe bicicletă în apropiere de domiciliul său din Filottrano (centrul Italiei — n.r.). Michele a fost lovit de o furgonetă la o intersecție'', scrie echipa ciclistă într-un comunicat.

Scarponi, în vârstă de 37 ani, se afla în plină pregătire pentru Turul Italiei, care va debuta pe 5 mai în Sardinia. După forfaitul cauzat de o accidentare al lui Fabio Aru, el urma să devină liderul echipei Astana în Giro.

Scarponi a câștigat Giro 2011 după declasarea spaniolului Alberto Contador pentru dopaj. El a mai câștigat cursa Tirreno-Adriatico în 2009. Și el a fost suspendat pentru dopaj între 2007 și 2008.

Vineri, Scarponi a ocupat locul 4 în Turul Alpilor, cursă în care câștigase luni prima etapă.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut