Ciclism: Tom Dumoulin (Jumbo) respinge scenariul unui duel doar cu Ineos în Turul Franţei

Ciclism: Tom Dumoulin (Jumbo) respinge scenariul unui duel doar cu Ineos în Turul Franţei

Olandezul Tom Dumoulin nu crede că Turul Franţei 2020 se va rezuma la un duel între echipa sa Jumbo Visma şi Ineos, condusă de Egan Bernal, campionul Marii Bucle din 2019, pentru că în pluton se află numeroşi ciclişti capabili să intre în lupta pentru tricoul galben, relatează AFP.

''Nu va fi un meci Jumbo-Visma contra Ineos, sau ceva de genul acesta. Va fi o bătălie între mai mulţi concurenţi. Cred că 20 la sută, cel puţin, dintre cei ce vor lua startul vizează podiumul său victoria. Trebuie se ne asigurăm că vom fi cei mai buni dintre ei'', a declarat Dumoulin, câştigătorul Turului Italiei 2017, lider al echipei Jumbo alături de slovenul Primoz Roglic.

Dumoulin a concurat în Tour de l'Ain (7-9 august) după 420 de zile de pauză, din cauza accidentării la genunchiul stâng şi al pandemiei de coronavirus. El s-a clasat al 11-lea, iar la Criterium du Dauphine a ocupat locul 7 la general.

''Sunt mulţumit de modul în care s-au derulat Tour de l'Ain şi Dauphine. Condiţia mea a progresat în aceste curse. Aveam nevoie de ele pentru a intra în ritm. Primoz şi eu vizăm clasamentul general, sperăm să fim foarte aproape de podium în ultima săptămână şi vom vedea ce se va întâmpla'', a declarat Dumoulin, locul 2 în Turul Franţei 2018.

Directorul sportiv al lui Jumbo, Grischa Niermann, a opinat că ''va fi o situaţie nouă, să ne numărăm printre echipele favorite. Dar am câştigat experienţă în ultimii ani. Am câştigat Turul Spaniei şi mai multe curse de o săptămână. Nu va fi ceva complet nou să conducem o cursă. În Dauphine, am încercat diverse tactici, modalităţi de a concura. Am fost acolo să ne pregătim din punct de vedere fizic, dar şi în plan tactic''.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate