Ciclism: Tom Dumoulin (Jumbo) respinge scenariul unui duel doar cu Ineos în Turul Franţei

Ciclism: Tom Dumoulin (Jumbo) respinge scenariul unui duel doar cu Ineos în Turul Franţei

Olandezul Tom Dumoulin nu crede că Turul Franţei 2020 se va rezuma la un duel între echipa sa Jumbo Visma şi Ineos, condusă de Egan Bernal, campionul Marii Bucle din 2019, pentru că în pluton se află numeroşi ciclişti capabili să intre în lupta pentru tricoul galben, relatează AFP.

''Nu va fi un meci Jumbo-Visma contra Ineos, sau ceva de genul acesta. Va fi o bătălie între mai mulţi concurenţi. Cred că 20 la sută, cel puţin, dintre cei ce vor lua startul vizează podiumul său victoria. Trebuie se ne asigurăm că vom fi cei mai buni dintre ei'', a declarat Dumoulin, câştigătorul Turului Italiei 2017, lider al echipei Jumbo alături de slovenul Primoz Roglic.

Dumoulin a concurat în Tour de l'Ain (7-9 august) după 420 de zile de pauză, din cauza accidentării la genunchiul stâng şi al pandemiei de coronavirus. El s-a clasat al 11-lea, iar la Criterium du Dauphine a ocupat locul 7 la general.

''Sunt mulţumit de modul în care s-au derulat Tour de l'Ain şi Dauphine. Condiţia mea a progresat în aceste curse. Aveam nevoie de ele pentru a intra în ritm. Primoz şi eu vizăm clasamentul general, sperăm să fim foarte aproape de podium în ultima săptămână şi vom vedea ce se va întâmpla'', a declarat Dumoulin, locul 2 în Turul Franţei 2018.

Directorul sportiv al lui Jumbo, Grischa Niermann, a opinat că ''va fi o situaţie nouă, să ne numărăm printre echipele favorite. Dar am câştigat experienţă în ultimii ani. Am câştigat Turul Spaniei şi mai multe curse de o săptămână. Nu va fi ceva complet nou să conducem o cursă. În Dauphine, am încercat diverse tactici, modalităţi de a concura. Am fost acolo să ne pregătim din punct de vedere fizic, dar şi în plan tactic''.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu