Ciclism: Turul Franţei - Unul dintre coechiperii lui Froome, exclus după ce a lovit un adversar

Ciclism: Turul Franţei - Unul dintre coechiperii lui Froome, exclus după ce a lovit un adversar

Ciclistul italian Gianni Moscon, unul dintre coechipierii lui Chris Froome în cadrul formaţiei Sky, a fost exclus din Turul Franţei după o altercaţie pe care a avut-o cu un adversar, duminică, în timpul etapei a 15-a, au anunţat surse oficiale, citate de AFP.

La scurt timp după startul de la Millau, Moscon a lovit cu pumnul un rutier de la echipa Fortuneo, care dorea să protejeze tentativa de evadare a liderului său, Warren Barguil.

"La 800 m după startul etapei a 15-a, Elie Gesbert a încasat un pumn de la Gianni Moscon. După ce a vizionat imaginile, juriul comisarilor a decis excluderea ciclistului de la Sky din Turul Franţei", a precizat echipa Fortuneo într-un comunicat postat pe Twitter.

Incidentul a fost calificat drept "agresiune deosebit de gravă" de către juriul comisarilor cursei din Hexagon, care a analizat acest caz duminică seara.

"Susţinem şi acceptăm decizia organizatorilor turului. Vom aborda acest incident cu Gianni după Turul Franţei şi vom decide dacă trebuie să luăm măsuri suplimentare", a afirmat managerul general al echipei Sky, Dave Brailsford.

Tot în cursul serii de duminică, Team Sky a dat publicităţii o înregistrare video în care Moscon îşi prezint scuze pentru incidentul respectiv. "Regret în totalitate comportamentul meu şi doresc să-i prezint personal scuze lui Elie Gesbert şi întregii mele echipe"', a precizat italianul.

În vârstă de 24 ani, Gianni Moscon a fost implicat în mai multe incident în trecut, chiar dacă se află la doar cel de-al treilea său sezon în plutonul profesionist sub culorile echipei Sky.
AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …