Ciclism: Turul Spaniei va pleca de la Malaga în 2018

Ciclism: Turul Spaniei va pleca de la Malaga în 2018

Ediția 2018 a Turului ciclist al Spaniei va debuta în Andaluzia, la Malaga, pe țărmul Mării Mediterane, a anunțat conducerea cursei, citată de AFP.

"La Vuelta 2018 va pleca pe 25 august din orașul Malaga", care a mai găzduit marele start al Turului Spaniei în 2000 și 2006,, a declarat directorul general al cursei iberice, Javier Guillen, sâmbătă la Nimes.

Competiția de anul viitor se va încheia pe 16 septembrie, la Madrid. Prima etapă va fi un contracronometru, însă organizatorii nu au decis deocamdată dacă acesta va fi unul individual sau pe echipe, a adăugat Guillen.

Turul Spaniei 2017 a debutat sâmbătă, 19 august, pentru prima oară în Franța, la Nimes, într-un context tensionat, marcat de atentatele jihadiste soldate cu 14 morți, care s-au produs joi la Barcelona și Cambrils.

După Lisabona (Portugalia), în 1997, și Assen (Olanda), în 2009, este doar pentru a treia oară în istorie când startul La Vuelta se dă în afara granițelor Spaniei, în timp ce Turul Franței a pornit de 22 de ori din străinătate, iar cel al Italiei de 12 ori, subliniază AFP.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga