Ciclistul italian Davide Rebellin a murit într-un accident rutier. Sportivul de 51 de ani a participat anul acesta la Turul României

Ciclistul italian Davide Rebellin a murit într-un accident rutier. Sportivul de 51 de ani a participat anul acesta la Turul României

Davide Rebellin, ciclist italian care a participat la Turul României, a murit în urma unui accident petrecut în orașul Montebello Vicentino din nordul Italiei.

Davide Rebellin. FOTO Vive Le Velo

Presa italiană scrie că sportivul, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit de un camion în timp ce mergea cu bicicleta de-a lungul unui drum regional.

Conform jurnaliștilor din Vicenza, accidentul a avut loc chiar înainte de prânz, la o intersecție, iar șoferul camionului nu a oprit, fiind în acest moment căutat de polițiști. Este posibil ca acesta să nu-și fi dat seama de producerea accidentului.

Davide Rebellin a participat în 2022 la Turul României, la care a fost cel mai în vârstă competitor. Ultima victorie a ciclistului a avut loc în 2017, când Rebellin a câștigat o etapă în Turul Iranului.

Rebellin a câștigat în România o etapă și clasamentul general în Turul Sibiului, în 2013.

Ciclistul a avut o carieră fantastică, în care a obținut 61 de victorii. Momentul de glorie al carierei sale a fost în 2004, când a câștigat Liege - Bastogne - Liege, scrie Eurosport.

În 2009, Comitetul Olimpic Italian a anunțat că Rebellin a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă la un test efectuat în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing (2008), mai scrie sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale