Cifre-ȘOC! Peste 1000 de procurori și judecători au semnat deja pentru susținere lui Augustin Lazăr! Slugoiul Gargamel, somat să abandoneze revocarea!

Cifre-ȘOC! Peste 1000 de procurori și judecători au semnat deja pentru susținere lui Augustin Lazăr! Slugoiul Gargamel, somat să abandoneze revocarea!

Cifre-ȘOC! Peste 1000 de procurori și judecători au semnat deja pentru Augustin Lazăr! Slugoiul Gargamel, somat să abandoneze revocarea! Peste 1000 de magistrați susțin, cu titlu individual, solicitarea adresată Ministrului Justiției de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, arată un comunicat al Formului Judecătorilor.

Cei peste o mie de magistrați au semnat un apel inițiat de Asociația “Forumul Judecătorilor din România” și Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, care au solicitat joi Ministrului Justiției, dl. Tudorel Toader, să abandoneze imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, dl. Augustin Lazăr.

”O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților”, se arată în apelul citat.























Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /