Cifrul regal al regelui Charles al III-lea, dezvăluit. Cum arată FOTO

Cifrul regal al regelui Charles al III-lea, dezvăluit. Cum arată FOTO

Cifrul regelui Carol al III-lea a fost dezvăluit, prezentând o imagine care va fi folosită de departamentele guvernamentale, pe documentele de stat și pe cutiile poștale. Acesta a fost ales personal de rege dintr-o serie de modele realizate de College of Arms, notează BBC.

Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images

Monograma combină inițialele sale „C” și „R” de la „Rex”, cuvântul latin pentru rege, plus III de la cel de-al treilea rege Charles.

Cifrul, o identitate vizuală pentru noua domnie, înlocuiește „E II R” al reginei Elisabeta a II-a.

FOTO Palatul Buckingham

FOTO Palatul Buckingham

Schimbările care marchează noua domnie a regelui Charles

Vor urma și alte schimbări pentru a marca noua domnie a regelui Charles:

  • Banca Angliei spune că noile bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea „ar trebui să intre în circulație până la jumătatea anului 2024”, imaginea urmând să fie dezvăluită înainte de sfârșitul acestui an;
  • Noi monede vor fi produse, spune Monetăria Regală, și vor apărea „în funcție de cererea din partea băncilor și a oficiilor poștale”. Nu există o dată stabilită pentru momentul în care vor fi folosite, dar o imagine a noilor monede King Charles va fi prezentată înainte de intrarea lor în circulație;
  • Există o tradiție, spune Muzeul Monetăriei Regale, ca profilul unui nou monarh de pe monede să fie orientat în direcția opusă față de predecesorul său;
  • Bancnotele și monedele existente vor continua să fie valabile, iar bancnotele și monedele Charles și Elisabeta vor fi folosite una lângă cealaltă. Monetăria Regală spune că sunt în circulație aproximativ 27 de miliarde de monede din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a;
  • Poșta Regală spune că noile timbre cu Regele Charles „vor intra în circulație odată ce stocurile actuale de timbre vor fi epuizate”. Dar un set de patru timbre comemorative urmează să fie lansat în noiembrie, reprezentând portrete ale reginei Elisabeta a II-a realizate în diferite etape ale domniei sale.

Odată cu încheierea perioadei de doliu regal, noul cifru al regelui Charles va fi folosit pentru prima dată.

Această monogramă personală a noului monarh va avea prima aplicare în camera poștală de la Palatul Buckingham marți, când va fi folosită pentru a ștampila scrisorile de la Casele Regale.

Este o imagine care va începe să fie folosită pe scară mai largă, de la uniforme la papetărie oficială și până la clădirile publice.

Există o versiune separată a cifrului pentru Scoția, care prezintă Coroana scoțiană.

Cutiile poștale

Dar nu va exista o schimbare bruscă pe cutiile poștale. Există încă cutii poștale în uz din timpul domniei reginei Victoria, a lui Edward VII, George V și VI, iar cifrurile originale rămân până când cutiile poștale trebuie înlocuite.

Aproape 70.000 dintre cutiile poștale actuale, aproximativ 60% din total, datează din timpul domniei reginei Elisabeta a II-a. Mai există doar aproximativ 170 care au supraviețuit din timpul scurtei domnii a lui Eduard al VIII-lea, care a abdicat în 1936.

Cutiile poștale aflate deja în construcție sau pregătite pentru instalare vor continua să aibă cifrul defunctei regine, precizează Poșta Regală.

În cazul în care pe clădiri apar simboluri regale, fiecare organizație în parte va decide când sau dacă acestea vor fi actualizate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia