Cîmpeanu prezintă un raport al USAMVB în care se susține că nu a plagiat un suport de curs

Cîmpeanu prezintă un raport al USAMVB în care se susține că nu a plagiat un suport de curs

Fostul ministru al Educației a publicat concluziile unui raport al Comisiei de etică al USAMVB, unde autorii analizei menționează că senatorul nu a plagiat un suport de curs, problemă care a a stat la baza retragerii sale din Guvern.

Fostul ministru încearcă să-și apere imaginea publică FOTO gov.ro

Prezint public rapoartele celor îndreptățiți legal și profesional să se exprime și să decidă asumat. Experții au decis că am respectat uzanțele universitare și normele de etică și deontologie profesională. “Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind și nepretinzând a fi o creație științifică proprie". Aceste rapoarte lămuresc fără echivoc lipsa de fundament a acuzațiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, și NU o teza de doctorat, așa cum s-a dorit acreditarea publică a ideii”, a scris pe pagina sa de Facebook Sorin Cîmpeanu.

Fostul ministru a punctat faptul că prezintă și cele două rapoarte de analiză. „Pentru aceia care au disponibilitatea de a se informa și din surse îndreptățite legal și profesional să se exprime pe anumite teme de interes mai mult sau mai puțin public, postez cele 2 rapoarte de analiză”, a completat Cîmpeanu.

Una dintre concluziile din rapoartele invocate de Cîmpeanu FOTO Facebook Sorin Cîmpeanu

Una dintre concluziile din rapoartele invocate de Cîmpeanu FOTO Facebook Sorin Cîmpeanu

Mai precis, „Raportul Comisiei de etică a USAMVB (entitate care funcționează independent și este îndrituită legal pentru analiză și decizie în astfel de situații)” și „Raportul unui Grup interuniversitar de experți în domeniul Îmbunătățirilor funciare (membrii acestui grup independent au fost desemnați de către instituții academice din România, având în paralel și calitatea de expert judiciar în domeniul în care sunt certificați academic. Acești experți nu au nicio legătura instituțională cu USAMVB)”.

Celelale concluzii în cazul Cîmpeanu FOTO facebook Sorin Cîmpeanu

Celelale concluzii în cazul Cîmpeanu FOTO facebook Sorin Cîmpeanu

CNR, mesaj de susținere pentru Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu e plină campanie de autopromovare privind inexistența oricăror probleme de interitate în ceea ce privește activitateas a didactică, în ciuda suspiciunilor legate de CV-ul său profesional.

„Consiliului Național al Rectorilor din România consideră și susține integritatea academică ca fiind o valoare fundamentală a învățământului superior. Respectarea principiilor de etică și integritate academică se analizează însă prin mecanisme specifice învățământului superior și statului de drept, verdictele emise de către persoane fizice pe rețelele de socializare neputând fi luate în considerare, nici măcar atunci când persoana vizată este și om politic”, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Național al Rectorilor.

Potrivit CNR, experiența didactică și științifică a fostului ministru al Educației „a fost construită în peste 30 de ani de muncă susținută, care au presupus parcurgerea tuturor pașilor impuși de lege cu privire la evoluția în cariera didactică, au condus la rezultate evidente și cuantificabile, precum și la recunoaștere din partea comunității academice. Acestea nu pot fi șterse cu buretele și trebuie luate în considerare în acest veritabil proces de linșaj mediatic lansat pe rețelele de socializare”.

Cîmpeanu și-a dat demisia la câteva zile după apariția controverselor privind faptul că și-ar fi asumat un suport de curs la care lucraseră mai mulți specialiști, unde inițial avea doar câteva pagini, pentru ca apoi să fie autor principal.

Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației atât în Guvernele Cîțu și Ciucă, dar și în Guvernul Ponta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia