Cîmpeanu: Salut gestul lui Augustin Jianu, care nu se lasă intimidat de șantaj și amenințări

Cîmpeanu: Salut gestul lui Augustin Jianu, care nu se lasă intimidat de șantaj și amenințări

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, membru al Pro România, a salutat joi decizia ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu, de a nu demisiona din Guvern și l-a caracterizat pe acesta ca "un tânăr cu coloană vertebrală", care este bine-venit în formațiunea sa.

'Iată că există și curaj, când în jurul nostru vedem atât de multă slăbiciune, lipsă de responsabilitate și chiar de logică. Salut gestul lui Augustin Jianu, un tânăr cu coloană vertebrală, un om integru și profesionist, care nu se lasă intimidat de șantaj și amenințări. Augustin Jianu a arătat că este un om care gândește #altfel, un om care înțelege responsabilitatea de a fi ministru al României. Pentru acest lucru îl felicit și îi transmit, în numele tuturor colegilor mei, că este binevenit în PRO ROMÂNIA', a declarat Sorin Cîmpeanu într-un comunicat transmis AGERPRES.

Demisiile miniștrilor au fost înregistrate, joi dimineață, la Secretariatul General al Guvernului și la cabinetul premierului, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale. Potrivit acestora, singurii membri ai Guvernului care nu și-au depus demisiile sunt ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu.

Jianu a scris pe pagina sa de Facebook că va demisiona din funcție numai la solicitarea premierului Sorin Grindeanu, deși în ultimele zile a primit mesaje de la oameni din afara Guvernului care i-au transmis să părăsească funcția.

"Când mi s-a spus întâia oară că domnul Dragnea îmi dorește demisia, am răspuns 'desigur, la solicitarea și cu confirmarea prim-ministrului din echipa căruia fac parte'. Mi-a părut normal, natural și mai ales de bun-simț. Sorin era cel care mă învestise cu încredere și alături de care lucram la atingerea obiectivelor asumate; domnul Dragnea vorbea doar despre actul guvernării, de la distanța sigură a ușilor încuiate", a postat Jianu pe Facebook.

El adăugat că, din respect și responsabilitate pentru poporul român și pentru echipa din care face parte, va urma drumul pe care îl consideră "vertical". "Voi prezenta demisia exclusiv la solicitarea celor îndreptățiți să o ceară. Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să reziști", a mai scris ministrul Comunicațiilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...