Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor desfăşurate în Bistriţa-Năsăud şi Bihor, într-un caz de evaziune fiscală

Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor desfăşurate în Bistriţa-Năsăud şi Bihor, într-un caz de evaziune fiscală

Cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma celor 30 de percheziţii desfăşurate, duminică, la adrese din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Bihor, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu produse electronice, potrivit datelor comunicate luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Cei cinci sunt din judeţul Bistriţa-Năsăud, respectiv din localităţile Bistriţa, Beclean, Ilişua şi Dobric.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele acestor persoane şi la sediile unor operatori economici, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 697 de telefoane mobile, 7.066 de accesorii, 13 sisteme PC, 26 de tablete şi accesorii, 146 de ceasuri electronice şi 11 de lux, 102 accesorii audio, 26 de sisteme GPS, 7 sisteme Gameplay, o dronă şi un televizor.

Au mai fost ridicate bijuterii cântărind aproximativ 146 grame, două arme neletale, cu muniţia aferentă şi componente, trei cutii cu articole pirotehnice, acte, documente notariale şi mai multe articole vestimentare şi de îngrijire personală.

Totodată, au fost indisponibilizaţi peste 415.000 de lei, aproximativ 172.000 de euro, aproape 26.000 de dolari, 10 dolari canadieni, 91.000 de forinţi maghiari, 20 de leva şi aproximativ 775 de lire sterline.

A fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale persoanelor bănuite şi asupra a 16 autovehicule, evaluate la peste 214.000 de euro.

Au fost puse în aplicare mandate de aducere cu privire la cei cinci bărbaţi, faţă de care a fost luată, ulterior, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, furt, folosirea de acte nereale şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul de Analiză a Informaţiilor Bistriţa-Năsăud, la activităţi participând şi inspectori din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor.

Desfăşurarea percheziţiilor a fost realizată cu sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene Bistriţa-Năsăud şi Bihor, al luptătorilor de la acţiuni speciale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita şi Suceava, precum şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…