Cinci dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din istorie

Cinci dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din istorie

Asasinul este cunoscut, în general, pentru faptul că ucide orice ţintă pe care o consideră periculoasă. În cazul în care mai mulţi indivizi realizează că au aceleaşi ţinte şi aceleaşi scopuri pentru a comite crime, ei pot forma adevărate organizaţii, structurate după cele mai stricte principii cu putinţă.

Cinci dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din istorie (Imagine Ionut Vara / Mediafax Foto)

De-a lungul timpului, au existat numeroase astfel de organizaţii, unele cunoscute, altele mai puţin. Site-ul Descoperă prezintă cinci dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din istorie:

1. Visha Kanya

Legendele hinduse spun că unul dintre principalele moduri în care puteai antrena o femeie să devină soldat era să îi administrezi doze mici de otravă, până în momentul în care recruta dobândea imunitate la efectele provocate de respectivele substanţe. După ce era considerată aptă, războinica putea avea ca misiune să intre în anturajul unui conducător inamic, să îi otrăvească mâncarea şi să mănânce la aceeaşi masă cu el, pentru a nu stârni suspiciuni. Aceste luptătoare formau grupul de asasini cunoscut sub numele de ,,Visha Kanya" (,,Fata otrăvitoare").

2. Werewolf

,,Vârcolacii" formau un grup de aproximativ 5.000 de voluntari selectaţi dintre cei mai promiţători membri ai Hitlerjugend şi Waffen SS. Ei erau antrenaţi pentru a lua parte la acţiuni de spionaj şi crimă, după care erau lăsaţi în teritoriile pierdute de nazişti şi recuperate de trupele aliate. Una dintre cele mai cunoscute misiuni ale Wervolf a fost ,,Operaţiunea Carnavalul", în timpul căreia a avut loc asasinarea în primăvara lui 1945, din ordinul lui Heinrich Himmler, a primarului numit de Aliaţi în fruntea oraşului Aachen, Franz Oppenhoff.

3. Sicarii

Au fost asasini evrei denumiţi de istoricul Flavius Josephus după arma pe care aceştia obişnuiau să o folosească, pumnalul curbat asemnănător cu cel al dacilor, ,,sica". Criminalii obişnuiau să ucidă în locuri aglomerate, scoţându-şi pumnalul de sub haine şi înfigându-l în inamic. Una dintre cele mai cunoscute revolte pe care adepţii lui Iuda Galileanul le-au provocat a fost cea din anul 65 î.Hr. din Ierusalim. Atât aceasta cât şi ultimul eveniment la care ucigaşii au participat, cucerirea romană a fortăreţei Masada din anul 74 d.Hr., au eşuat.

Sursa: mediafax.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa