Cinci soldați ruși, salvați de la înec de forțele speciale ucrainene

Cinci soldați ruși, salvați de la înec de forțele speciale ucrainene

Salvarea a cinci soldați ruși de către forțele speciale ucrainene din regiunea Herson au facilitat ultimul schimb de prizonieri de război dintre Kiev și Moscova, relatează Ukrainska Pravda.

Imagini din timpul operațiunii Captură Ukrainska Pravda

Zeci de soldați ruși s-au trezit în mijlocul apelor după distrugerea barajului Kahovka, iar comandamentul lor i-a considerat dispăruți.

Primind informații despre posibilitatea de a captura soldații respectivi, o echipă a forțelor speciale din Herson s-a deplasat în zonă pentru a-și pune în aplicare planul.

Potrivit „Ukrainska Pravda”, cinci soldați ruși au fost salvați în timp ce erau pe cale să se înece.

Operațiunea a fost destul de complicată, deoarece soldații ruși de pe uscat au deschis focul împotriva ambarcațiunii de salvare, în pofida faptului că la bord se aflau și camarazi de-ai lor. Totuși, nimeni nu a fost rănit în cursul operațiunii.

Ajunși la țărm, soldații salvați au recunoscut că fac parte dintr-o unitate numită Storm Z, care este alcătuită din pușcăriași recrutați în schimbul posibilității eliberării.

Rusia şi Ucraina au anunţat simultan duminică un nou schimb de prizonieri de război, constând în returnarea a aproape 100 de soldaţi fiecare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”