Cinci trucuri antiîmbătrânire. Cum îți poți păstra tenul neted și fără riduri mulți ani de-acum încolo

Cinci trucuri antiîmbătrânire. Cum îți poți păstra tenul neted și fără riduri mulți ani de-acum încolo

Îmbătrânirea este un fenomen natural al corpului uman care apare de-a lungul timpului. Dar pe măsură ce corpul începe să îmbătrânească, încep să apară semnele pe piele, respectiv ridurile și un aspect îmbătrânit al pielii. Sunt însă câteva trucuri care pot amâna aceste semne.

Trucuri care te vor menține tânără FOTO Pexels

Îmbătrânirea se referă la degenerarea corpului uman care apare din cauza deteriorării celulelor, țesuturilor și organelor de-a lungul timpului. Anumite alimente au proprietăți anti-îmbătrânire care ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire și ajută la menținerea organismului sănătos.

Alimentele cu proprietăți antioxidante ajută la reducerea deteriorării celulelor și furnizează organismului nutrienți adecvați. Aceste alimente vor ține ridurile la distanță și vor asigura organismului toți nutrienții de care are nevoie pentru o piele impecabilă și un corp sănătos.

Iată cinci trucuri care ne vor menține un aspect tânăr.

Evitați zahărul

Zahărul este principalul vinovat pentru îmbătrânire, deoarece se spune că duce la pierderea colagenului și a elastinei care provoacă ridurile. Este unul dintre motivele principale pentru pierderea fermității pielii care ne face să părem mai bătrâni. Prin urmare, cel mai bine este să evităm alimentele care conțin niveluri ridicate de zahăr și să le înlocuim cu fructe.

Alegeți alimente bogate în vitamina C

Alimentele cu vitamina C sunt cele mai bune pentru a preveni îmbătrânirea. Putem folosi lămâi, portocale și salate proaspete la micul dejun și să alegem să consumăm în mod regulat kiwi, roșii, lămâie și ardei gras. Aceasta ajută la pregătirea celulelor pielii și generează elasticitatea pielii.

Consumați alimente bogate în antioxidanți

Alimente precum morcovi, ardei gras, ceai verde sunt alimente bogate în vitamina E, A și C. Acestea ajută la îmbunătățirea regenerării pielii și previn ca aceasta să fie ternă și palidă, potrivit Pinkvilla .

Consumați miere și iaurt

Amestecați miere cu iaurt și consumați-o în mod regulat ca parte a mesei zilnice. Puteți consuma miere și iaurt după mese. Amestecul va ajuta pielea, îi va da un impuls și o va face să pară impecabilă. De asemenea, puteți adăuga miere într-un pahar de apă caldă, împreună cu un strop de lămâie, pentru a vă începe ziua.

Renunțați la fumat

După cum știm cu toții, este mai ușor de spus decât de făcut, fumatul are unul dintre cele mai nefaste efecte asupra organismului. Fumatul ne face să arătăm mult mai bătrâni și are efecte nocive asupra sănătății tale generale. Nicotina lipsește celulele de o cantitate adecvată de oxigen și nutriție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

2 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: „Această suspendare miroase urât!”

5 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă