Cine e prințul jurnalist, văr cu Charles al III-lea, care va relata încoronarea acestuia?

Cine e prințul jurnalist, văr cu Charles al III-lea, care va relata încoronarea acestuia?

Prințul Edward von Anhalt este singurul membru al Casei Regale care a pășit în fața unei camere de luat vederi pentru a relata detalii despre Familia Regală.

Printul Edward von Anhalt are 81 de ani. FOTO: Profimedia

S-au întâlnit pentru prima dată în copilărie la Palatul Buckingham, iar mai târziu și-au intersectat drumurile pe terenul de polo de la Windsor. Prințul Edward von Anhalt, descendent al unui străvechi neam germanic, povesteşte des despre legăturile sale strânse cu Familia Regală britanică și, în special, cu Regele Charles al III-lea.

Cu toate acestea, distinsul aristocrat în vârstă de 81 de ani va fi doar o altă față în mulțimea de jurnaliști care va acoperi evenimentul în timpul vizitei oficiale a vărului său la Berlin, însoţit de Regina Consoartă Camilla . "Sper să pot vorbi pe scurt cu el în timpul vizitei sale", a declarat cel care și-a făcut un nume în Germania ca jurnalist monden și comentator de televiziune despre evenimentele regale.

Cine este Prințul Edward von Anhalt?

"Sunt singura rudă (a familiei Windsor) care se află în fața unei camere de filmat și explică în detaliu lucruri" despre Familia Regală, a declarat el pentru AFP în capitala germană.

Acest rol de jurnalist, pe care și l-a asumat după ce familia sa a fost deposedată în timpul comunismului de castelul și de proprietățile lor din landul Anhalt Saxonia din estul Germaniei, este "mai important" decât participarea la marile festivități. El spune că a fost invitat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a anul trecut, dar a preferat să comenteze pentru televiziune.

Legătura dintre neamul său - din fosta Casă de Ascania, care a contribuit la crearea Berlinului - și Familia Regală britanică nu este tocmai directă. Ea derivă din căsătoria străbunicului său Aribert de Anhalt, care a murit în 1933, cu Prințesa Marie Louise, nepoata Reginei Victoria, stră-străbunica Elisabetei a II-a, explică prințul.

În ceea ce-l privește pe Charles, acesta îi laudă caracterul "social" și subliniază angajamentul său de lungă durată față de cei defavorizați. Deși a fost cel mai longeviv moștenitor al tronului britanic, nu s-a simțit niciodată "frustrat" de acest lucru, spune el. "Mi-a plăcut foarte mult să fiu în compania Prințului de Wales, pentru că puteam să spun tot ce voiam", spune Edward. "Acum, că va fi încoronat rege, poate spune doar ceea ce îi place guvernului", subliniază el.

Prin decizia de a se deplasa în Germania pentru prima sa vizită externă în calitate de Rege al Marii Britanii - etapa franceză fiind amânată din cauza protestelor antiguvernamentale - el transmite un mesaj despre importanța relației țării sale cu Europa. "Deși Familia Regală britanică nu ar putea spune niciodată că Brexitul nu a fost un lucru bun, știu că nu a fost de acord cu el", mai spune Prințul Edward von Anhalt.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Foarte interesante amănunte...

5 Cuvintele sunt de prisos...