Cine erau „brutarii” nevinovați uciși săptămâna trecută de ucraineni

Cine erau „brutarii” nevinovați uciși săptămâna trecută de ucraineni

Leonid Pasecinik, guvernatorul instalat de ruşi în Luhansk, a acuzat forţele Kievului că au atacat intenţionat brutăria, despre care a spus că este cunoscută pentru că are pâine proaspătă la sfârşit de săptămână.

Bilanţul bombardamentului imputat Ucrainei - despre care rușii spuneau că a vizat o brutărie din oraşul ocupat Lîsîciansk - a urcat la 28 de morţi, au anunţat duminică autorităţile ruse, citate de AFP și Agerpres.

Totuși, așa cu se specifica și în materialul AFP, brutăria cu un etaj purta un semn mare cu numele ”Restaurant Adriatic” şi părea complet distrusă.

Astăzi, media ucraineană a pus informațiile cap la cap și au descoperit cine erau ”civilii” vizați de atacul aerian asupra clădirii din Lîsiceansk.

Mai exact, atacul a avut loc asupra cafenelei/restaurantului ”Adriatic”, iar nu asupra unei brutării. Așa cum remarcau unele surse, în cafenea erau un eveniment privat unde s-au adunat reprezentanți ai administrației de ocupație rusă - șeful Ministerului Situațiilor de Urgență, „ procurori” și „deputați”.

Astfel, publicația NV arată că în urma atacului asupra unei cafenele din Lîsiceansk de sâmbătă, 3 februarie, doi „deputați locali” au fost uciși.

NV citează chiar o postare Telegram de la Ria Novosti, care arată că printre victime se află și ”doi deputați locali - Artem Trostyansky și Ivan Zhushma/Jușma”.

Lista celor eliminați în atac este completată de așa-numitul șef al Ministerului Situațiilor de Urgență al autoproclamatei Republici Populare Lugansk - Oleksiy Poteleshchenko - care a murit și el în timpul bombardamentului.

Când forțele armate ucrainene au lovit unitatea, Poteleșcenko se afla în interiorul unității împreună cu alți oaspeți.

Așa cum a menționat anterior canalul pro-rus Telegram Mash în Donbass , în ziua bombardării, ocupanții s-au adunat la cafeneaua Adriatică cu ocazia zilei de naștere a lui Ivan Zhumsha.

Oraşul Lîsîciansk, din regiunea Luhansk, a căzut în mâinile forţelor ruse - după o bătălie dură la începutul ofensivei Moscovei, în vara lui 2022 - împreună cu oraşul Severodoneţk, după una dintre cele mai aprige bătălii de la începutul ofensivei lor începute în 24 februarie 2022. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat